Industry Wire

Spagaat voor financiële instellingen tussen risicobeperking en klantbelang

Arnhem, 30 januari 2014 – Financiële instellingen zitten in een spagaat tussen enerzijds het centraal stellen van het klantbelang en anderzijds het voldoen aan wet- en regelgeving. Dat stelt Human Inference op basis van een analyse van onderzoeken naar de status van het klantvertrouwen in financiële instellingen en de kwaliteit van data bij deze organisaties. De omslag van een product- naar een klantgerichte organisatie en het voldoen aan wet- en regelgeving worden vaak gezien als op zichzelf staande projecten. In de praktijk zijn deze echter nauw met elkaar verbonden. Door informatie op één centrale plek samen te brengen, wordt de klant beter bediend, maar is het tegelijkertijd ook mogelijk om risicomanagement, governance- en compliance-regels goed en flexibel door te voeren.

Slechte datakwaliteit leidt vaak tot onvoldoende inzicht in het risicoprofiel van een organisatie of klant. Hierdoor lopen financiële instellingen het risico niet te voldoen aan de eisen van bijvoorbeeld Basel en Solvency II. Door er zorg voor te dragen dat informatie correct, compleet en eenmalig wordt ingevoerd, kunnen veel problemen voorkomen worden. Ook een geautomatiseerde check op aanwezigheid op een sanctielijst, zoals de OFAC- of PEP-lijst, voorkomt dat zaken wordt gedaan met fraudeurs en wanbetalers.

Jeroen Wassink, VP Financials & Public Sector bij Human Inference: “Het centraal stellen van klantbelang is nog altijd één van de belangrijkste doelstellingen van financiële instellingen. Klanten ergeren zich bijvoorbeeld aan het beantwoorden van allerlei controlevragen. Deze lijken voor de klant overbodig, maar zijn voor financiële instellingen soms noodzakelijk. De kunst is om ervoor te zorgen dat het mes aan twee kanten snijdt. Dit kan met een Master Data Management oplossing, waarmee een eenduidig beeld gemaakt wordt van de klant. Door vanaf de basis al oog te hebben voor de kwaliteit van data is er voor financiële instellingen veel winst te behalen. Zowel in de relatie met en benadering van de klant, als in het beperken van de risico’s.”

Human Inference heeft haar bevindingen en conclusies verzameld in de whitepaper ‘Van proces naar persoonlijk: met vertrouwen naar klantbelang. Financiële instellingen mede menselijk gemaakt met een centraal klantbeeld.’ Deze is gratis te downloaden via http://www.humaninference.nl/centraal-klantbeeld/risico-en-regelgeving

—————

Over Human Inference
Human Inference is marktleider op het gebied van oplossingen die de kwaliteit van contactgegevens optimaliseren en daarmee de interactie tussen organisaties en hun klanten sterk verbeteren. De oplossingen zijn gebaseerd op het principe van natuurlijke taalverwerking en maken gebruik van uitgebreide kenniscorpora, waarmee een zeer hoge resultaatkwaliteit wordt gegarandeerd.

Meer dan 250 bedrijven en partners zetten de datakwaliteitsoplossingen van Human Inference in. Gegevens van hoogwaardige kwaliteit zijn een absolute voorwaarde voor het bereiken en behouden van een eenduidig klantbeeld, om te voldoen aan regelgeving, om fraude op te sporen en om zoekprocessen efficiënt en succesvol te laten verlopen.

Human Inference werd in 1986 opgericht en is dus al meer dan 25 jaar een belangrijke speler op het gebied van datakwakwaliteit en data-integratie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem. Daarnaast heeft Human Inference ook een kantoor in Duitsland. De oplossingen van Human Inference zijn in gebruik bij onder andere AEGON, ANWB, Achmea, Center Parcs Europe, Ministerie van Justitie, Essent, Holland Casino, ING, KPMG, KPN, Nederlandse Spoorwegen, Telegraaf Media Group, Post NL, Ymere en Wehkamp. Human Inference is onderdeel van De Neopost Groep, Europees marktleider en wereldwijd de nummer twee leverancier van postverwerkingsoplossingen. Voor meer informatie: http://www.humaninference.nl Of volg Human Inference via: Twitter.com/humaninference

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht