Industry Wire

Geplaatst door The Recharge Company

Speciaal digitaal Recharge programma voor de zorg

Online leefstijlprogramma helpt zorgmedewerkers fysiek en mentaal fit te blijven

Tijdens deze crisistijden schiet goed voor jezelf zorgen er vaak bij in. Dit geldt zeker voormedewerkers in de zorg. Zij draaien vaak extra lange en stressvolle diensten, die emotioneel veel van hen vragen. Juist nu is het belangrijk dat ze hun hoofd er volledig bij hebben en goed in hun velzitten. Daarvoor ontwikkelde The Recharge Company in samenspraak met de Amsterdam UMC Arbodienst een digitaal leefstijlprogramma. Doel: de zorg fysiek en mentaal ‘ontzorgen’. Inmiddels wordt het programma aangeboden aan een kleine 30.000 medewerkers van het Amsterdam UMC, het UMC Utrecht en het LUMC.

Het maatwerk programma biedt zorgmedewerkers de mogelijkheid om op eigen gelegenheid eenvoudig aan de slag te gaan met oefeningen waarmee ze hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Via de ondersteunende app kunnen persoonlijke doelen worden aangeven en krijgt men tips op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Ook is er de mogelijkheid om via de app in contact te komen met een leefstijlcoach.

Fysiek en mentaal fit zijn juist nu van vitaal belang

“We vinden het belangrijk dat medewerkers, juist nu ze het erg zwaar hebben, ondersteuning krijgen om aan hun eigen fysieke en mentale gezondheid te werken”, vertelt Nicole van Nimwegen, projectleider bij de Arbodienst. Samen met haar collega arbeids- en organisatiedeskundige Wendy Schmitz heeft ze bijgedragen aan de ontwikkeling van het programma. In het programma wordt tevens rekening gehouden met dag- en nachtdiensten. “Het is lastig om in deze crisistijd een gezonde leefstijl te houden”, weet Schmitz. “De sportscholen zijn dicht, je bent continu aan het werk of zit ineens thuis te werken met je kinderen. Dan is het echt even worstelen om nog goed voor jezelf te blijven zorgen”, vult Van Nimwegen aan.

Kosteloos voor zorgmedewerkers

Het speciale programma kan tot 1 september door zorginstellingen kosteloos worden aangeboden aan hun personeel. Initiatiefnemer Hidde de Vries: “Mede dankzij de hulp van de Amsterdam UMC Arbodienst zijn we in staat geweest om snel een passend programma te ontwikkelen. De reacties zijn erg positief en ook andere zorginstellingen beginnen zich aan te melden. Ik hoop dan ook dat we dit project goed onder de aandacht kunnen brengen, want de druk op de zorg is nog lang niet voorbij.” Ook intensivist Tina van Hemel-Rintjap van de Intensive Care afdeling van het LUMC heeft het programma inmiddels aangeboden binnen haar afdeling. “Het Recharge zorgprogramma helpt ons team niet alleen fysiek en mentaal op te laden, maar genereert ook positieve energie. Dat is wat we nodig hebben willen we het duurzaam volhouden.”

Geïnteresseerde zorginstellingen kunnen zich aanmelden via de website:

www.hashtagrecharge.com/recharge-zorgmedewerkers

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht