Industry Wire

Geplaatst door SAS

Special Olympics World Games 2019 werkt samen met SAS voor het verkrijgen van datagedreven inzichten

Huizen, 12 maart 2019 —SAS, marktleider in analytics, levert wereldwijd data analytics voor het goede doel als onderdeel van het ‘Data for Good’ programma. Het meest recente voorbeeld: SAS ondersteunt de Special Olympics World Games 2019 (14 tot 21 maart 2019), het grootste sportevenement ter wereld voor mensen met een verstandelijke beperking. Meer dan 7.500 atleten en 3.000 coaches uit ruim 190 landen nemen deel aan 24 Olympische sporten.

Als ‘official analytics supplier’ stelt SAS zijn platform voor Data Management, Artificial Intelligence en Machine Learning beschikbaar aan het lokale organisatiecomité van de Special Olympics World Games. Hiermee kunnen grote hoeveelheden data over de prestaties, de gezondheid en de locatie van sporters, evenals geografische gegevens over bezoekers en vrijwilligers real-time uit diverse bronnen worden geanalyseerd.

Zo kan het comité bijvoorbeeld de veiligheid van deelnemers waarborgen door hun locatie en hartslag in real time te meten en indien nodig snel medische hulp beschikbaar stellen. Ook wordt de data gebruikt voor medisch onderzoek om nieuwe inzichten in gedrag te krijgen dat kan bijdragen aan de verbetering van de sociale integratie van mensen met een verstandelijke beperking.

SAS stelt daarnaast een internationaal team van vrijwillige data scientists beschikbaar. Zij zorgen er tijdens het evenement voor dat de technologie waardevolle inzichten oplevert.

“De Olympische Spelen in Abu Dhabi vormen het startpunt voor de volgende 50 jaar van de Special Olympics Games. Het is daarom des te belangrijker voor ons dat er dit jaar gebruik wordt gemaakt van de meest geavanceerde en innovatieve technologie die je kunt vinden”, zegt Peter Wheeler, de CEO van de Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019. “De moderne analytics oplossingen van SAS helpen ons om sporters en andere betrokkenen te monitoren en daarmee voor een soepel verloop van het evenement te zorgen. Hiermee creëren we bovendien een waardevolle pool van data waar de Special Olympics-beweging veel baat bij heeft.”

Data voor betere levensomstandigheden

SAS kent een lange traditie ten aanzien van Data for Good. Voor zijn activiteiten op het gebied van onderwijs en ontwikkeling van jong talent, duurzaamheid en ‘Data for Good’ nam het tijdschrift People SAS op in de lijst van ‘50 Companies That Care’ voor 2018. Het tijdschrift Fortune nam SAS in 2017 al op in de lijst van ‘Change the World’-ondernemingen. De in de praktijk bewezen analytics-oplossingen van SAS worden al jarenlang wereldwijd met succes ingezet voor het oplossen van problemen rond armoede, gezondheid, mensenrechten en onderwijs. Er zijn diverse voorbeelden van hoe analytics technologie bijdraagt aan verbeterde levensomstandigheden, van eerste hulp bij natuurrampen tot onderzoek naar borstkanker en het analyseren van diersporen voor een effectievere bescherming van bedreigde diersoorten.

Over SAS

SAS is marktleider in analytics. Door middel van innovatieve software en dienstverlening, helpt en inspireert SAS klanten over de hele wereld om data om te zetten in inzichten. SAS biedt u The POWER TO KNOW®. SAS behoort volgens onderzoek van Great Place to Work tot de ‘2019 Best Workplaces in Technology’.

www.sas.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht