Industry Wire

Geplaatst door Specishops B.V.

Specishops besteedt fulfilment uit aan Avado Logistics

Specishops, de online aanbieder van verpakkingen, fitness- en verlichtingsartikelen, groeit de laatste jaren stormachtig waardoor de logistieke processen steeds meer onder druk kwamen te staan. Alle logistieke handelingen hebben zij nu uitbesteed aan Avado Logistics, die, net als Specishops, gevestigd zijn in Enschede. De match tussen deze twee partijen is tot stand gebracht door R.Boers Consultancy.

“Wij waren al langer op zoek naar manieren om de druk op onze logistiek te verlichten, maar sinds afgelopen kerstperiode zijn wij met spoed op zoek gegaan naar een geschikte partij die ons hiermee kan helpen. Op een bepaald moment gaat de drukte in het magazijn ten koste van de klantenservice en verdere groei en dat is natuurlijk niet de bedoeling”, zegt Jeroen Boeve, eigenaar van Specishops. “Het voordeel van het uitbesteden van fulfilment is dat de orderverwerking nu wordt uitgevoerd door een partij die daarin gespecialiseerd is. Zij weten als geen ander hoe er efficiënt gewerkt kan worden en hebben goede afspraken met pakketvervoerders.”

Verhuizen in Coronatijd

De verhuizing van de voorraden vindt in de dagen voor het paasweekend plaats. Na het paasweekend, vanaf dinsdag 14 april, worden orders niet meer verwerkt in het magazijn van Specishops, maar in dat van Avado. “Het verhuizen in deze periode van de corona-crisis is zeker geen nadeel. In de magazijnen is het goed mogelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en onze klanten hebben er meer begrip voor wanneer er enige vertraging wordt opgelopen. Wanneer een order vanwege de verhuizing niet één dag maar twee dagen onderweg is, is er niet direct een man over boord. Wij merken dat onze klanten gelukkig iets meer geduld hebben op dit moment”, geeft Jeroen aan.

Het vinden van de juiste match tussen webshop en fulfilment aanbieder

In Nederland zijn er inmiddels tientallen fulfilment aanbieders. Enkele grote, bekende aanbieders zijn: Active Ants, Nic. Oud en Montapacking. Maar er zijn ook tal van kleinere aanbieders die vaak gespecialiseerd zijn bepaalde soorten artikelen. “Het vinden van de juiste partij om fulfilment aan uit te besteden is een echte zoektocht”, geeft Richard Boers van R. Boers Consultancy aan. “Waar de ene partij erg goed is in hele kleine artikelen, kan een andere partij juist weer goed zijn in volumineuze artikelen. De uitdaging bij Specishops is natuurlijk dat het productassortiment enorm uiteenlopend is. Ze versturen grote producten als rollen noppenfolie, maar ook kleine artikelen als inbouwlampjes voor in een keuken.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht