Industry Wire

Geplaatst door Way2Web

Speeddate met 60 vrouwelijke tech-specialisten: eerste WomenHack Utrecht bij Way2Web

Way2Web is host voor de eerste WomenHack Utrecht op maandag 24 juni 2019. WomenHack is een wereldwijde community die zich sterk maakt voor meer inclusiviteit en diversiteit binnen de technologiesector – ondanks de naam gaat het daarbij overigens niet alléén om vrouwen dus, ook mannen zijn welkom. Hun bijeenkomsten zijn al gehouden van San Francisco tot aan Ho Chi Minh en aanstaande maandag dus voor het eerst in Utrecht.

Tijdens een WomenHack bijeenkomst vinden er 5-minuten speeddates plaats tussen bedrijven en geïnteresseerde kandidaten voor jobs als developer, designer of product owner. De focus ligt hierbij op het tot stand brengen van duurzame relaties tussen werkgevers en werkzoekenden, met extra focus op diversiteit op de werkvloer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goede arbeidsvoorwaarden en een open bedrijfscultuur. Maandag nemen onder andere Reaktor, Jumbo, Capgemini en A.S. Watson deel aan de bijeenkomst.

Way2Web is overigens al jaren een warm voorstander van inclusief werkgeverschap en meer diversiteit in de IT-branche. Het doet ons dan ook veel plezier om WomenHack te kunnen ontvangen in ons geheel vernieuwde, bijna twee keer zo grote kantoor in Utrecht. In de komende jaren wil Way2Web graag vaker soortgelijke initiatieven organiseren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht