Industry Wire

Geplaatst door Spotify

Spotify lanceert ‘Soundtrack Your Workout’

Een goede playlist was altijd al een sterke motivator tijdens het sporten. Daarom lanceert Spotify de nieuwe interactieve dienst “Soundtrack Your Workout”, waarmee heel eenvoudig nieuwe persoonlijke playlists samengesteld kunnen worden. Door het beantwoorden van een paar simpele vragen (bijvoorbeeld over het soort workout, de lengte en de intensiteit) krijgen gebruikers hun eigen playlist die is toegespitst op vrijwel iedere soort workout. En voor hen die snakken naar zowel muziek als podcasts, kunnen gebruikers nu ook ‘mixed media’ playlists selecteren.

“Workout playlists kunnen altijd rekenen op grote aandacht van Spotify-luisteraars over de hele wereld, en in de huidige tijd vinden zij meer dan ooit creatieve manieren om actief en gezond te blijven”, aldus Shanon Cook, Trend Expert van Spotify. “Luisteraars hebben de afgelopen 28 dagen meer dan 800.000 workout playlists gemaakt. Met het eenvoudig aanbieden van nieuwe gepersonaliseerde workout playlists via “Soundtrack Your Workout”, geven we luisteraars die wel wat inspiratie kunnen gebruiken in een oogwenk een boost aan motivatie.”

Spotify is opk in de luisterdata gedoken van bestaande workout playlists en podcasts over de afgelopen maand. Daaruit blijkt dat 54% van de luisteraars hiervan tussen de 18 en 29 jaar is. Het meest favoriete nummer op work out playlists is in zowel Nederland als wereldwijd “Roses” van SAINt JHN featuring Future. De meest gestreamde workout podcast is wereldwijd “Mind Pump: Raw Fitness Truth”.

Hieronder een aantal aanvullende inzichten in hoe luisteraars muziek en podcasts gebruiken tijdens hun workouts.

De top workout nummers van de afgelopen maand op Spotify wereldwijd :

Top workout podcasts geluisterd door vrouwen in juni op Spotify in Nederland:

Top workout podcasts geluisterd door mannen in mei op Spotify in Nederland:

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht