Industry Wire

Geplaatst door Selligent

Wat staat de digitale marketeer te wachten in 2020?

Brussel, 12 december 2019 – Het jaar 2019 lijkt om te zijn gevlogen, over iets meer dan twee weken gaan we het nieuwe decennium in. Voor digitale marketeers een goed moment om terug te kijken en te evalueren wat wel en niet werkte het afgelopen jaar. Eén ding is zeker: marketing evolueert en innoveert voortdurend. Selligent Marketing Cloud zet de vier belangrijkste marketing voorspellingen voor 2020 voor je op een rij.

Focus op customer experience is niet langer een optie maar een eis
Niets gaat vanzelf, vooral marketingcampagnes niet. Consumenten waren nog nooit eerder zo met elkaar verbonden, en hun verwachtingen op het gebied van customer experience zijn hoger dan ooit. Als je klanten via de verkeerde kanalen benadert, verlies je hoe dan ook in 2020. De steeds ongeduldiger wordende klanten die onmiddellijk reactie eisen, maken het voor merken noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere manieren om de optimale klantbeleving te bieden. Chatbots bieden hier een uitkomst. Artificial Intelligence (AI) kan namelijk sneller en meer vragen beantwoorden dan mensen. Bovendien is een chatbot ook altijd bereikbaar voor de consument.

Influencer marketing wordt opnieuw uitgevonden
Met de komst van Instagram-testen die likes verbergen, is de toekomst van influencers zoals we die vandaag de dag kennen onzeker. In 2020 zullen merken beslissen of influencers de investering waard zijn. De focus zal hierbij veranderen van macro- naar micro-influencers. Micro-influencers hebben niet noodzakelijk heel veel volgers, maar zijn wel enorm inspirerend en invloedrijk voor hun volgers. Merken zullen hun social marketingstrategieën heroverwegen en zich aanpassen aan deze verschuiving.

Vertrouwen staat voorop door komst van nieuwe privacyregels
Consumenten maken zich vandaag de dag steeds meer zorgen over hun privacy; bijvoorbeeld bij spraakapparatuur. Grote spelers kwamen afgelopen jaar onder vuurte liggen door hun spraakassistenten. In 2020 moeten marketeers dan ook voorbereid zijn op meer privacy- en veiligheidsvoorschriften. Vertrouwen opbouwen bij je klant is de sleutel tot succes. Slimme marketeers zullen de privacywetten zien als een kans om de macht weer in handen van de consument te leggen, een voordeel voor alle partijen.

Traditionele mobiele meldingen worden omgezet in gepersonaliseerde verkoopkansen
In het tijdperk van Amazon en Instagram zijn consumenten dagelijks bezig met het samenvoegen van online en offline gedrag. In 2020 moeten digitale marketeers, ongeacht het kanaal, interessant en consistent blijven, een persoonlijke band met hun publiek opbouwen en al die gegevens vastleggen om ze te gebruiken voor het volgende zinvolle touch point. Om zo de ultieme gepersonaliseerde verkoopkans te creëren.


Over Selligent Marketing Cloud

Selligent Marketing Cloud is een platform voor de automatisering van marketing. Het stelt B2C merken in staat om klanten via alle belangrijke kanalen te bereiken. Selligent Marketing Cloud is speciaal gebouwd voor de relationship marketeer en is de enige marketing cloud die gebouwd is op basis van een single code. Artificiële intelligentie en een Customer Data Platform met een universeel klantenprofiel liggen aan de basis van elke actie.

Meer dan 700 merken in de detailhandel, reissector, automotive industrie, uitgeverij en financiële wereld vertrouwen al op Selligent Marketing Cloud’s bewezen platform. Met 10 kantoren in Europa en de Verenigde Staten en meer dan 50 agentschappen als partner biedt Selligent Marketing Cloud een lokale en persoonlijke service in meer dan 30 landen.

Lees meer op www.selligent.com en kom in contact met het team via Twitter, LinkedIn en de blog.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht