Industry Wire

Geplaatst door RobotXperience

Stadkamer en RobotXperience laten bezoekers kennis maken met de toekomst

Van 3 t/m 7 oktober 2018 organiseren Stadkamer en RobotXperience een vijfdaagse innovatie pop-up in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. Bezoekers, medewerkers, onderwijzers en bedrijfsrelaties kunnen robots en nieuwe technologie zelf ervaren en leren wat zij ermee kunnen. Van een ‘humanoid’ robot die je gezelschap houdt, een sociale desktop robot en slimme digitale assistenten voor in huis, tot technologie waarmee je via ‘telepresence’ op een andere locatie kan zijn,  alles over slimme software en de nieuwste technologie trends.

Digitale vaardigheden

Stadkamer richt zich op basisvaardigheden zoals ‘leestaal.’ Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en ‘digitaal’ zal ook tot de basisvaardigheden van mensen gaan behoren. Astrid Vrolijk-de Mooij, directeur Stadkamer, licht toe waarom Stadkamer hier een voortrekkersrol in wil spelen: “Technologie neemt een belangrijke plaats in in ons leven en er komt nog veel op ons af. Wij vinden het belangrijk om onze bezoekers mee te nemen in deze technologische reis door hen zelf te laten ervaren wat robots en technologie kunnen betekenen.”

Ervaren en ontdekken

Randall van Poelvoorde, oprichter en partner bij RobotXperience, legt uit wat de innovatie pop-up doet met mensen: “Iedereen die nieuwe technologie ervaart, ziet, aanraakt of ermee praat, raakt gefascineerd. We kunnen meer zien, herkennen en horen met gebruik van technologie. Slimme software en kunstmatige intelligentie geeft ons steeds meer kennis. Met de innovatie pop-up kunnen mensen op een toegankelijke manier kennismaken met de technologie die ons leven en ons werk gaat veranderen. En het belangrijkste: het is intuïtief, leuk en inspirerend!”

Méér dan gadgets

Tijdens de vijfdaagse innovatie pop-up wordt niet alleen de technologie gedemonstreerd, maar worden ook meerdere lezingen gegeven om het kennisniveau van bezoekers te vergroten. Hierbij komen onderwerpen aan de orde als ‘Robots en technologie voor MKB-bedrijven’, ‘Robots nu en in de toekomst’, Impact van robots en technologie op onderwijs’ en ‘hoe klanten en technologie de wereld op zijn kop zetten’.  Zie het schema van de RobotXperience en lezingen tijdens de innovatie pop-up.

Over Stadkamer

Stadkamer is de plek waar Zwollenaren alles vinden om zich te ontwikkelen en om samen te zijn. In Stadkamer komen werelden van informatie, taal, kunst en cultuur op een spannende manier samen; lezen en lenen, taal, cultuur en onderwijs, studeren en ontmoeten. Bij Stadkamer hoeft niets, maar kan van alles. Stadkamer vestiging Centrum, is door publiek en vakjury gekozen tot Beste Bibliotheek van Nederland 2018.  Stadkamer is op verschillende locaties in Zwolle te vinden. De vestiging aan de Zeven Alleetjes is de hoofdlocatie met een breed aanbod van diensten.

Over RobotXperience

RobotXperience informeert bedrijven en consumenten sinds 2009 over robotica en technologie door middel van websites, workshops en evenementen. RobotXperience laat mensen actief kennismaken met robots en technologie in ons leven, ons werk en in de zorg. Met een team van robot professionals en een uitgebreide pool van robots en slimme technologie, verzorgt het bedrijf jaarlijks ruim 200 keynotes en evenementen in Nederland en diverse andere Europese landen.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht