Industry Wire

Geplaatst door Startupbootcamp

Startupbootcamp, Equals, Workmode en Unknown ondersteunen vrouwelijke ondernemers met Momentum-programma

Startupbootcamp, Equals, Workmode and the Unknown zijn verheugd om de start aan te kondigen van Momentum, The Fast Track to Entrepreneurship, een programma dat gericht is op het ondersteunen van vrouwelijke ondernemers en hun in staat te stellen hun eigen bedrijf met veel potentieel te starten door middel van een op maat gemaakt hybride programma van vier maanden. Het programma heeft onlangs de One Single Hub Subsidie van de RVO gekregen en wordt de komende twee jaar uitgerold in Nederland.

Het glazen plafond in het startup-ecosysteem doorbreken: een nationale behoefte
Ondanks vooruitgang op het gebied van gendergelijkheid in de zakenwereld, worden vrouwelijke ondernemers nog steeds geconfronteerd met aanzienlijke obstakels die hun succes potentieel beperken. Van een gebrek aan toegang tot financiering en mentorschap tot een gebrek aan netwerken en kansen, deze uitdagingen zijn wijdverbreid en hardnekkig. In een Techleap-rapport stond zelfs dat in 2019 slechts 1,6 procent van de gefinancierde Nederlandse start-ups wordt geleid door vrouwen.

Momentum-partners bieden een sterk ondersteunend netwerk
Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben Startupbootcamp, Equals, Workmode en Unknown hun krachten gebundeld om hun bestaande ondersteuningsprogramma’s voor ondernemers samen te voegen tot een nationaal netwerk van hulpbronnen voor vrouwelijke ondernemers. Dit zorgt voor een betere toegang tot kennis, talent, financiering, samenwerkingspartners en klanten. Het programma maakt gebruik van de beproefde roadmap van Startupbootcamp om een schaalbaar bedrijf te starten, de expertise van Workmode op het gebied van gemeenschapsvorming en marketing, de kennis van Equals over ondersteuningssystemen voor vrouwen, de ervaring van Unknown met durfkapitaal en de expertise van alle partners op het gebied van ondernemerschap.

Momentum-deelnemers realiseren tastbare resultaten: gevalideerde zakelijke propositie en pitch.
Tijdens het zeer hands-on programma zullen deelnemers hun business propositie vanuit het niets ontwikkelen. Momentum begeleidt deelnemers wekelijks stapsgewijs door een proces. Zij krijgen toegang tot een online leeromgeving en specifieke opdrachten. Daarnaast zullen er wekelijkse online en fysieke meetups, workshops en evenementen worden georganiseerd om samenwerking te bevorderen en elkaar te helpen slagen. Het programma wordt afgesloten met een demodag waar de ondernemers hun bedrijf aan een groot publiek kunnen presenteren.

En ze ontwikkelen hun ondernemersvaardigheden en een netwerk
Gaandeweg ontwikkelen deelnemers hun ondernemersmentaliteit, vaardigheden en netwerk die de basis vormen voor een succesvolle ondernemer. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: klant onderzoek, design thinking, pitching en storytelling, business modeling en het gebruik van verschillende digitale tools die helpen bij het opbouwen van je bedrijf. Ze krijgen ook inspiratie van succesvolle vrouwelijke ondernemers via Fireside-chats en workshops.

Momentum ondersteunt op nationaal niveau vrouwelijke aspirant-ondernemers.
“We zijn heel blij dat we dit programma kunnen aanbieden aan vrouwelijke identificerende ondernemers in heel Nederland”, zegt Mercedes de Miranda, programmadirecteur voor Momentum bij Startupbootcamp. “We hebben het programma in 2021 getest met Equals in Amsterdam en tien lokale ondernemers geholpen met het starten van hun bedrijf. Het was een spannende eerste uitvoering van het programma en het was inspirerend om te zien hoeveel vooruitgang de oprichters boekten en hoeveel coaches, mentoren en vrouwelijke oprichters steun gaven.”

Ricardo van Loenen, mede-oprichter van Equals voegt toe: “We zijn verheugd om nu ook onze krachten te bundelen met Workmode en Unknown om het programma en de ondersteuning naar een hoger niveau te tillen en om op nationaal niveau nog veel meer vrouwen te kunnen ondersteunen”

Meld je hier aan voor of steun Momentum: https://www.hashtagworkmode.com/momentum
Meld je vandaag nog aan om deel uit te maken van dit baanbrekende initiatief en ontketen je volledige potentieel als ondernemer. Als je de ondernemers of het programma wilt steunen, neem dan contact met ons op.

Over Startupbootcamp
Startupbootcamp is een toonaangevende wereldwijde startup-accelerator die zich richt op snelgroeiende industrieën. Startupbootcamp brengt startups wereldwijd door ze directe toegang te geven tot een internationaal netwerk van de meest relevante partners, investeerders en mentoren in hun sector. Sinds 2010 hebben ze meer dan 1500 bedrijven versneld in meer dan 20 branches in meer dan 100 steden over de hele wereld, waaronder Amsterdam, Londen, Milaan en Berlijn.

Over Equals
Equals is een non-profitorganisatie die gendergelijkheid in de technologie-industrie promoot. Met hun programma ondersteunt Equals (voorheen We-Rise) vrouwen bij hun professionele groei en ontwikkeling in hun carrière. Dit doet Equals door het aanbieden van trainingen en het organiseren van evenementen. Daarnaast stimuleert en motiveert Equals vrouwen door rolmodellen een platform te bieden waar zij hun ervaringen en kennis kunnen delen.

Over Workmode
Workmode is een van de grootste aanbieders van op vrouwen gerichte co-working spaces in Nederland waar kennis en ervaring open worden gedeeld. Hun 6 locaties bieden niet alleen werkplekken, maar zijn ook al meer dan 6 jaar de thuisbasis van een hechte gemeenschap van ambitieuze en ondernemende vrouwen.

Over Unknown
Unknown is een Nederlands venture capital en business development bedrijf. Unknown heeft veel ervaring met het ondersteunen van vrouwelijke ondernemers met hun ondersteuningsprogramma. Binnen dit ondersteuningsprogramma zijn initiatieven als ‘Get in the Ring’ (een wereldwijde start-upcompetitie ondersteund door 300+ partners in 110 landen) en de ‘Bayer Foundation Woman Empowerment Award’ belangrijke onderdelen.


Noot voor de redactie, niet ter publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Mercedes de Miranda, Program Director Momentum
Tel: +31 6 13 73 18 02
Email: mercedes.demiranda@startupbootcamp.org of momentum@hashtagworkmode.com

Startupbootcamp (SBC) is a global network of technology-focused startup accelerators, with 20+ industry-focused programs. SBC supports startups with direct access to an international network of the most relevant mentors, partners and investors to help them scale.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht