Industry Wire

Geplaatst door adResult BV

Steeds meer webwinkels leveren zonder verzendkosten

Het onderzoek is uitgevoerd onder de ruim 400 aangesloten winkels bij Prijsvergelijk. Opmerkelijk is dat vooral traditionele retailers, die ook fysieke winkels hebben en niet alleen op internet actief zijn, de verzendkosten afschaffen. Deze ontwikkeling is begonnen bij producten als kleding, schoenen en boeken, maar ook steeds meer elektronicazaken sluiten zich aan.

Onlangs heeft ook Chear.nl, onderdeel van Dexcom Retail waartoe ook ketens als Dixons en Dynabyte behoren, de verzendkosten afgeschaft bij bestellingen boven 75 euro. “Wij willen de verkoop via internet stimuleren en ervaren de portokosten nog altijd als een barrière voor onze klanten. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om deze bestellingen gratis te verzenden”, aldus een woordvoerder van Chear.nl.

Om consumenten van deze trend te laten profiteren heeft Prijsvergelijk besloten om de prijzen op de site voortaan inclusief verzendkosten te vermelden. “Tot nu toe vermelden wij de prijzen exclusief kosten en daardoor ontstond een vertekend beeld”, aldus Pim Megens van Prijsvergelijk. “Sommige webshops rekenen tot wel 50 euro verzendkosten voor bijvoorbeeld een lcd televisie, terwijl andere shops dezelfde televisie gratis leveren. Hierdoor ontstond een oneerlijke vergelijking, omdat je naar de totale kosten van de bestelling moet kijken”, aldus Megens.

Omdat consumenten ook de mogelijkheid hebben om producten af te halen en verzendkosten in dat geval niet van toepassing zijn, blijft de mogelijkheid bestaan om de prijs exclusief verzendkosten weer te geven.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht