Industry Wire

Geplaatst door TechTics

Strandafvalrobot zoekt trainer

De Haagse Tech for Good startup TechTics is op zoek naar trainers voor een team van robots die de strijd aangaan tegen zwerfafval. Tijdens de achtste editie van de Beach Cleanup Tour geeft TechTics drie demo’s, waarbij naast hun strandafvalrobot BB (BeachBot) ook twee nieuw ontwikkelde monitoringsrobots, genaamd MAPP, zullen rondrijden. TechTics vraagt het publiek om de robots slimmer te maken door de speciaal ontwikkelde web-app te gebruiken.

Jong en oud kan meedoen tijdens drie bijzondere etappes van de Beach Cleanup Tour, georganiseerd door Stichting De Noordzee, op de stranden van Renesse (5-8), Kijkduin (11-8) en Zandvoort (15-8). Ook na de Beach Cleanup Tour kan men helpen om de robots te trainen in het herkennen van zwerfafval. Met de app, die je altijd en overal kunt gebruiken, zal TechTics het publiek vragen om het afval te labelen om zo de kunstmatige intelligentie van de robots te verbeteren. Tegelijkertijd vraagt TechTics aandacht voor de problematiek van zwerfafval. Inschrijven als robottrainer kan via www.project.bb

De Beach Cleanup Tour staat dit jaar in het teken van de sigarettenpeuk. Wereldwijd belanden elk jaar meer dan 4,5 biljoen sigarettenpeuken in de natuur. Met grote gevolgen voor het dieren- en plantenleven op aarde: 1 peuk kan wel 8 liter water vervuilen, met plastic en schadelijke chemicaliën zoals arseen en pesticiden. TechTics wil met hun Project BeachBot onderzoeken hoe robots en innovaties kunnen bijdragen aan een oplossing voor dit probleem. Vorig jaar is tijdens World Cleanup Day het eerste prototype van de BeachBot gepresenteerd, die sigarettenpeuken kan herkennen en oprapen. De robotvloot is inmiddels aangevuld met twee nieuwe MAPP robots, speciaal ontwikkeld om afval in kaart te brengen. Deze robots worden tijdens de Beach Cleanup Tour voor het eerst vertoond.

Sebastiaan Verkade, Senior Projectleider bij Stichting De Noordzee: “De samenwerking tussen Stichting De Noordzee en Project.BB brengt een beproefd concept, de Boskalis Beach Cleanup Tour, samen met een veelbelovende innovatie. Door zulke innovaties te omarmen, kunnen we steeds meer mensen enthousiasmeren voor een schone en gezonde Noordzee. We zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden die robots brengen om afval te monitoren, zeker als het gaat om het speuren naar schadelijk klein afval zoals peuken. Daarom verwelkomen we Project.BB trots als nieuwe partner om samen te werken aan het oplossen van de afvalproblematiek.”

Edwin Bos, CMO van TechTics: “Met Project.BB hebben we de ambitie om met de inzet van robotica en kunstmatige intelligentie significant bij te dragen aan het schoonmaken en schoonhouden van stranden. We hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten en twee nieuwe robots en een app ontwikkeld. We kijken ernaar uit om met zoveel mogelijk mensen de robots slimmer te maken en tevens bewustwording over zwerfafval te verhogen.”

Meer informatie is te vinden op de website van https://project.BB

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht