Industry Wire

Geplaatst door Gaiyo

Strategisch partnership tussen ParkBee en Gaiyo zorgt voor meer parkeergemak in de stad

Parkbee en Gaiyo slaan de handen ineen. Vanaf maart 2022 biedt parkeerplatform ParkBee zijn diensten aan in vervoersapp Gaiyo. Hierdoor kunnen reizigers hun ParkBee parkeerplaats reserveren en hun deur-tot-deur-reis voortzetten met deelvervoer dat Gaiyo aanbiedt.

Gaiyo is een app waarmee gebruikers al hun vervoer kunnen plannen, boeken en betalen. ParkBee is aanbieder van ongebruikte parkeerplekken op bedrijfslocaties, bij hotels en wooncomplexen, aan particuliere en zakelijke reizigers. Deze parkeerplekken, op meer dan 250 locaties in het land, kunnen van tevoren worden gereserveerd en zijn bovendien zo’n 30% goedkoper dan de reguliere (straat)parkeertarieven. Dat ParkBee en Gaiyo nu gaan samenwerken, betekent dat reizigers vanaf elke ParkBee-parkeerplaats kunnen doorreizen naar hun eindbestemming met vervoer dat ze via Gaiyo kunnen boeken. Mensen die een dagje gaan winkelen kunnen zo de auto op een ParkBee-locatie parkeren en met Gaiyo een deelscooter, e-bike of tram pakken om naar hun eindbestemming te reizen.

Gebruiksgemak
Gaiyo brengt met het aanbieden van de 250 ParkBee-locaties in de app een flinke dosis extra gebruikersgemak voor de consument. Naast de mogelijkheid om op straat te parkeren, biedt de app nu ook toegang tot alle parkeergarages die ParkBee in het beheer heeft. Voor degene die verzekerd wil zijn van een parkeerplek, biedt de app bovendien de mogelijkheid om een parkeerplek te reserveren. De slagboom op locatie kan eenvoudig worden geopend met behulp van de Gaiyo app en de betaling is gemakkelijk en snel. Daarnaast geven de gunstige parkeertarieven van ParkBee de consument ook een financieel voordeel.

Flexibiliteit in vervoer
Voor zowel ParkBee- als Gaiyo-fans biedt deze samenwerking bovendien een extra dosis flexibiliteit in hun vervoer van A naar B. Gaiyo laat deze gebruikers immers zien welke beschikbare (deel)vervoersopties er zijn in de buurt van de ParkBee-parkeerlocatie. Ook kan de parkeerder de last mile naar de eindbestemming, per e-bike, scooter of met het OV, veel gemakkelijker plannen, boeken en betalen met Gaiyo.

Goedkoopste parkeerapp
Gaiyo biedt haar gebruikers al langer een straatparkeerfunctie aan. De app is de enige die geen transactiekosten rekent voor straatparkeeracties, wat Gaiyo de goedkoopste parkeerapp van Nederland maakt. De toevoeging van de voordelige parkeerplekken van ParkBee aan het assortiment binnen Gaiyo, sluit daar perfect op aan.

Leefbaarheid steden vergroten
Lucien Groenhuijzen, CEO van Innovactory, het bedrijf achter Gaiyo: “Door parkeerplaatsen in en rondom het centrum te ontsluiten, wil ParkBee steden leefbaarder maken. Deze missie sluit natuurlijk helemaal aan bij Gaiyo, die als MaaS-app de leefbaarheid in steden wil vergroten door reizigers slimmer en duurzamer te laten reizen, al dan niet door het gebruik van P+R-terreinen en deelvervoer. We zijn dan ook verheugd over deze samenwerking, die een belangrijke stap betekent in het reizen binnen en naar stedelijke gebieden.”

Werner Paul Boerma, CEO van Parkbee:
“ParkBee maakt als grootste Europese tech platform voor parkeren onderbenutte parkeergarages digitaal toegankelijk voor het publiek. Door de samenwerking met Gaiyo bieden wij nu onze parkeerplaatsen aan in de Gaiyo app. Op deze manier werken we samen om de mobiliteit van steden verder te verbeteren en ruimte op straat vrij te spelen.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht