Industry Wire

Geplaatst door Quel Business Information

Strategische partnership tussen VNU Exhibitions Europe en Quel.nl

De samenwerking past binnen de strategie van VNU Exhibitions Europe om haar rol als matchmaker tussen vraag en aanbod verder uit te breiden richting databasemarketing en online leadgeneratie.
Voor Quel.nl betekent de samenwerking een groter bereik en meer bekendheid bij zowel opdrachtgevers als leveranciers in de maakindustrie.

Arwen Obermeyer, cluster manager Industrie van VNU Exhibitions: “De samenwerking biedt ongekende kansen. De kwalitatieve databases en kennis van Quel en het feit dat zij het hele jaar door een groot en gericht bereik hebben binnen de Nederlandse industrie maakt hen voor ons een logische partner.

Door de Quel-database met 40.000 profielen van toeleveranciers te koppelen aan de profielen van onze bezoekersdatabase, is het mogelijk een potentiële beursbezoeker al voor de beurs zeer gericht exposanten aan te dragen die aansluiten bij zijn profiel en investeringsbehoeften. Een ‘gegarandeerde match’. Dit is interessant voor zowel de bezoeker als de exposant die exact weet welke beslissers in hem zijn geïnteresseerd. Het is niet voor niets dat we de samenwerking lanceren aan de vooravond van de Techni-Show en de ESEF.”

“Na één gesprek waren we om”
Jurg Benders, algemeen directeur van Quel.nl spreekt van de ideale combinatie tussen online matchmaking en fysieke ontmoetingen. “We keken al geruime tijd uit naar samenwerkingpartners maar eerlijk gezegd stond een beursorganisator niet op onze shortlist. Na één gesprek met VNU Exhibitions Europe waren we ‘om’. De visie op leadgeneratie en de wijze waarop VNU Exhibitions Europe 365 dagen per jaar, 24 uur per dag vraag en aanbod wil koppelen lopen parallel aan die van ons. Vergeet niet dat VNU Exhibitions Europe beschikt over een bezoekersbase met meer dan 100.000 profielen van iedereen die actief is in de maaksector. Hiermee zijn we in staat nog meer toegevoegde waarde te leveren aan onze klanten.”

Obermeyer: “Naast de ESEF biedt dit voor diverse marktsegmenten bijzondere perspectieven. Inzicht in de machineparken en aanbestedingen in de Nederlandse maakindustrie biedt voor een grote groep van onze industriële klanten interessante mogelijkheden. Buiten onze beurzen willen we onze klanten het hele jaar door kunnen ondersteunen in hun verkoopproces. Met de alliantie met Quel.nl zetten we binnen de maakindustrie een grote stap”

Over Quel.nl
Quel.nl is een gespecialiseerde index voor bedrijven, producten en diensten in de maakindustrie. Het werkt zeer eenvoudig: opdrachtgevers plaatsen hun opdracht – met of zonder tekeningen – op de website. De website van Quel maakt een match met ingeschreven toeleveranciers, die vervolgens een offerte hierop uitbrengen. Bijna 40% van de opdrachten resulteert een order bij één van de aangesloten bedrijven. Bovendien maakt Quel bedrijven beter vindbaar op het Internet.

Quel.nl beschikt over ruim 40.000 bedrijfsprofielen met detailinformatie. Iedere maand bezoeken ruim 70.000 beslissers de website. In 2009 zullen meer dan 56.000 industriële opdrachten en tenders succesvol worden afgerond op quel.nl.

Over VNU Exhibitions Europe
VNU Exhibitions Europe is organisator van een groot aantal Industriële vakbeurzen waaronder de Techni-Show en de ESEF.

Kijk op www.quel.nl of www.industriebeurzen.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht