Industry Wire

Geplaatst door STRATO

STRATO wordt klimaatneutraal

STRATO zet zich al meer dan 10 jaar in voor klimaatbescherming. Het hostingbedrijf had al energie-efficiënte datacenters die op groene stroom draaien. Vanaf nu compenseert STRATO bovendien de resterende CO2-voetafdruk compleet via twee projecten. Daardoor is STRATO per direct volledig klimaatneutraal.

Duurzaamheid is een belangrijk doel van STRATO. Al jaren zet het bedrijf zich ervoor in, en met veel succes. Nu gaat STRATO nog een stap verder en compenseert de gehele CO2-voetafdruk, inclusief de hele toeleveringsketen en het woon-werkverkeer van alle medewerkers. Dit betekent dat een van ’s werelds grootste webhosters nu volledig klimaatneutraal werkt.

De CO2-voetafdruk van STRATO wordt berekend en gecompenseerd volgens internationaal erkende normen. De compensatie verloopt via een samenwerking met South Pole, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor klimaatbescherming. Alle directe en indirecte emissies zijn in de berekeningen meegenomen. Daartoe behoren verwarmings- en elektriciteitskosten, bedrijfsauto’s en zakenreizen, maar ook de productie en levering van hardware voor de datacenters en kantoren. Zelfs de CO2-uitstoot die voortvloeit uit het gebruik van STRATO producten door klanten wordt gecompenseerd.

Om de CO2-compensatie uit te voeren, steunt STRATO twee projecten. Het eerste project is het herstel van het Königsmoor-veengebied in Sleeswijk-Holstein. Veen vormt een effectief CO2-reservoir en is belangrijk voor de lokale grondwaterspiegel, het plaatselijke klimaat en talrijke bedreigde diersoorten. Het tweede project is de bouw van windturbines in Prony, Nieuw-Caledonië. Daardoor zijn veel minder fossiele brandstoffen nodig om lokaal elektriciteit op te wekken. Beide projecten dragen bij aan de bescherming van het milieu en het klimaat, maar bieden ook andere voordelen, zoals meer werkgelegenheid en de overdracht van technologische kennis naar economisch zwakke regio’s.

Klimaatbescherming is een topprioriteit bij STRATO

Het compenseren van CO2-uitstoot is niet de eerste stap die STRATO neemt op weg naar meer duurzaamheid. Al in 2008 was het bedrijf een van de eerste webhosters die voor de energievoorziening van zijn datacenters overschakelde op 100 procent groene stroom. In 2013 volgde de modernisering van het datacenter in Berlijn, waarvan de energie-efficiëntie aanzienlijk werd verbeterd. Het stroomverbruik daalde daardoor met een derde, dankzij directe koeling met buitenlucht. Als gevolg daarvan had STRATO al een relatief kleine CO2-voetafdruk.

STRATO wil verder verbeteren

Het engagement van STRATO houdt niet op bij klimaatneutraliteit. De webhoster heeft toegezegd zijn CO2-uitstoot in de komende drie jaar met ten minste twaalf procent te verminderen.

“De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van onze tijd en vereist de inzet van alle mensen en bedrijven,” benadrukt Claudia Frese, CEO van STRATO. “STRATO neemt deze verantwoordelijkheid op zich en compenseert zijn CO2-voetafdruk niet slechts gedeeltelijk, maar volledig. In de komende jaren verminderen we bovendien onze CO2-uitstoot. Het is immers nog altijd beter om CO2-emissies te vermijden dan ze achteraf te compenseren.”

Renat Heuberger, CEO van South Pole, voegt hieraan toe: “STRATO is de eerste webhoster die voldoet aan de strenge eisen van South Pole voor het analyseren, verminderen en compenseren van zijn CO₂-voetafdruk. Daarmee is het een voorbeeld voor duurzame digitale infrastructuur in de Europese markt. STRATO compenseert zijn huidige voetafdruk onder andere met een klimaatbeschermingsproject in Königsmoor. Tevens onderneemt het bedrijf stappen om zijn impact op het klimaat voortdurend te verminderen.”

Over STRATO                                                                                                       

STRATO is de betrouwbare webhoster voor iedereen die online succesvol wil zijn. Bij STRATO is webhosting fair en eenvoudig – zonder gedoe en tegen de beste prijs.

Het productportfolio reikt van domeinnaam, e-mail, website en servers tot online marketingtools en de populaire cloud storage HiDrive. STRATO biedt totaalpakketten met flexibele looptijden, een 30 dagen geld-terug-garantie en een bekroonde klantenservice.

STRATO is sinds zijn oprichting in 1997 uitgegroeid tot een van de grootste hostingaanbieders ter wereld en beheert ruim 4 miljoen domeinnamen voor meer dan 2 miljoen klanten. STRATO heeft circa 500 medewerkers en twee ISO-gecertificeerde datacenters in Berlijn en Karlsruhe, met meer dan 70.000 servers. STRATO AG is onderdeel van de United Internet-groep.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht