Industry Wire

Geplaatst door Supermicro

Supermicro biedt rack scale-oplossingen met nieuwe 5e generatie Intel® Xeon®-processors

Super Micro Computer, Inc. (Nasdaq: SMCI), wereldwijd toonaangevend op het gebied van hoogwaardige computing, storage, netwerkoplossingen en groene computertechnologie, kondigt met trots lucht- en vloeistofgekoelde rack scale-oplossingen aan. Deze innovatieve oplossingen zijn gebaseerd op de X13-serie van workload-geoptimaliseerde servers en ondersteunen nu de nieuwste 5e generatie Intel Xeon-processors (voorheen bekend onder de codenaam Emerald Rapids).

De nieuwe productreeks omvat GPU-servers voor generatieve AI, servers geoptimaliseerd voor doorvoer en latentie in de E3.S Petascale-serie, kosteneffectieve high-density Enterprise- en Simply Double-opslagservers voor grootschalige objectopslag, en een gloednieuw 4-node SuperEdge-systeem met verbeterde opslagcapaciteit.

“Bij Supermicro maken we gebruik van voor de workload geoptimaliseerde serverbouwstenen om volledig geïntegreerde rack scale-oplossingen voor onze klanten te creëren, wat resulteert in snellere levertijden en ondersteuning tot 100 kW per rack, evenals een wereldwijde productiecapaciteit van 4.000 racks per maand,” aldus Charles Liang, voorzitter en CEO van Supermicro. “Voeg hieraan toe de oplossingen die Supermicro zelf levert voor rack scale-vloeistofkoeling, waarmee Green Computing TCO-besparingen tot 51% op de elektriciteitskosten van datacenters kunnen opleveren, voor een complete en geïntegreerde oplossing. We verzenden momenteel de eerste exemplaren naar klanten over de hele wereld. De X13-productseries van Supermicro vormen het breedste assortiment servers in de branche, geoptimaliseerd voor AI, Cloud, Storage en de Edge, wat alleen maar beter wordt met ondersteuning voor de nieuwe 5e generatie Intel Xeon-processors. Deze processors bieden hogere prestaties per watt, met tot wel 128 cores en 160 PCIe-lanes in één server.”

De X13-systemen van Supermicro profiteren optimaal van de ingebouwde workloadversnellers van de nieuwe processors, verbeterde beveiligingsfuncties, meerdere cores, een grotere last-level cache, en betere prestaties binnen hetzelfde stroomverbruik in vergelijking met de vorige generatie Intel Xeon-processors. Met de 5e generatie Intel Xeon-processors kunnen we een indrukwekkende stijging van 36% in de gemiddelde prestaties per watt realiseren bij workloads in vergelijking met de 4e generatie Intel Xeon schaalbare processors.

De nieuwe Intel® Trust Domain Extensions (Intel® TDX) zijn geïntegreerd in de CPU-chip. Bovendien bevatten de X13-systemen van Supermicro door firmware beschermde hardware Root of Trust (RoT), die voldoet aan NIST 800-193. Daarnaast maken ze gebruik van Supermicro’s supply chain-attestatie en het ‘Made in the USA’-programma om extra beveiliging te bieden, van productie tot eindklant.

“De 5e generatie Intel® Xeon®-processors brengen betekenisvolle prestatie- en efficiëntieverbeteringen voor de belangrijkste workloads van onze klanten,” zegt Lisa Spelman, Corporate Vice President en General Manager van Xeon Products & Solutions bij Intel. “Supermicro’s X13-reeks servers is ontworpen om klanten de snelste route naar hogere prestaties te bieden, gezien hun compatibiliteit met op de 4e generatie Xeon gebaseerde platforms die al in gebruik zijn.”

Een opvallende toevoeging aan het uitgebreide assortiment van de X13-servers is de nieuwe GPU-server met dubbele processor, uitgerust met 8 Intel Data Center GPU Max 1550 OAM GPU’s. Deze server is geoptimaliseerd voor grootschalige AI-training, generatieve AI en HPC-toepassingen. De Intel Data Center GPU Max 1550 GPU’s maken gebruik van de open-standaard Open Accelerator Module (OAM)-vormfactor, waardoor flexibele snelle verbindingen mogelijk zijn. Bovendien bevatten ze 128 GB HBM2e-geheugen, wat resulteert in een maximale GPU-geheugenbandbreedte van 3276,8 GB/seconde. Het systeem biedt zowel CPU als GPU direct-to-chip vloeistofkoeling, beschikbaar via Supermicro’s complete oplossingen voor rackintegratie en vloeistofkoeling.

Supermicro lanceert ook verschillende nieuwe servers die de nieuwe Intel Xeon E-2400-processors ondersteunen (voorheen bekend onder de codenaam Catlow Platform, Raptor Lake-E). De nieuwe systemen zijn geoptimaliseerd voor maximale efficiëntie bij Edge- en Cloud-workloads en omvatten de I/O-flexibele WIO, opslag-geoptimaliseerde, short-depth- en mid-tower-configuraties, evenals multi-node Supermicro MicroCloud- en Supermicro MicroBlade®-architecturen. De nieuwe Intel Xeon E-2400-processors hebben maximaal 8 cores en een topsnelheid van 5,6 GHz. Deze servers zijn per direct beschikbaar voor verzending.

Het Supermicro-portfolio van X13-systemen is geoptimaliseerd voor prestaties, energie-efficiëntie, is beter te beheren en te beveiligen, ondersteunt open industriestandaards en is geoptimaliseerd op rack-scale.

Prestaties geoptimaliseerd
• Ondersteuning voor 5e generatie Intel Xeon-processors tot 64 cores en 350 W TDP (luchtgekoeld) of 385 W (vloeistofgekoeld), evenals de meest krachtige PCIe-, OAM- en SXM GPU’s van de huidige generatie.
• Ondersteuning voor DDR5-5600-geheugen, dat gegevensbewegingen van en naar de CPU’s versnelt voor snellere verwerkingstijden.
• Ondersteuning voor PCIe 5.0 die de bandbreedte naar randapparatuur verdubbelt, waardoor communicatietijden naar opslag of hardwareversnellers versnellen.
• Dankzij ondersteuning voor Compute Express Link (CXL 1.1) kunnen applicaties bronnen delen, waardoor applicaties met veel grotere datasets dan ooit tevoren kunnen werken.
• Ingebouwde Intel Accelerator Engines voor workloadspecifieke versnelling, waaronder Intel AMX voor AI, Intel DSA voor netwerken en opslag, Intel IAA voor geheugen-gebonden toepassingen, Intel DLB voor load balancing en Intel vRAN Boost voor meer efficiëntie van workloads op mobiele netwerken.
• Intel Trust Domain Extensions (Intel TDX) zijn algemeen verkrijgbaar met 5e generatie Intel Xeon-processors.
• Klaar voor AI en Metaverse met een breed scala aan krachtige GPU’s.
• Ondersteuning voor meerdere 400G InfiniBand en Data Processing Units (DPU) maakt realtime samenwerking met extreem lage latenties mogelijk.

Energiezuinig – Vermindert de exploitatiekosten van datacenters
• De systemen kunnen worden gebruikt in datacenteromgevingen met hoge temperaturen tot 35 °C, waardoor de kosten voor koeling dalen.
• Veel configuraties van systeem-SKU’s kunnen tot 42 °C ondersteunen voor koeling met vrije lucht, en veel andere SKU’s ondersteunen opties voor vloeistofkoeling.
• Ondersteuning voor meerdere koelzones van luchtstromen voor maximale CPU- en GPU-prestaties.
• Het eigen ontwerp van Titanium voedingen zorgt voor een verbeterde, operationele efficiëntie.

Verbeterde beveiliging en beheerbaarheid
• Intel TDX is algemeen beschikbaar op de 5e generatie Intel Xeon voor hardwaregebaseerde vertrouwde uitvoeringsomgevingen om de implementatie van vertrouwensdomeinen voor hardware-geïsoleerde virtuele machines te vergemakkelijken.
• NIST 800-193-conform hardwareplatform Root of Trust (RoT) op elke servernode biedt veilig opstarten, veilige firmware-updates en automatisch herstel.
• Silicon RoT van de tweede generatie, ontworpen voor de integratie van industriestandaarden, biedt enorme mogelijkheden voor samenwerking en innovatie.
• Op open industriestandaarden gebaseerde attestatie/supply chain-garantie van moederbordproductie via serverproductie naar klanten. Supermicro heeft de integriteit van elk onderdeel en elke firmware cryptografisch bevestigd met behulp van ondertekende certificaten en een beveiligde apparaatidentiteit.
• Runtime BMC-beveiligingen monitoren voortdurend bedreigingen en bieden meldingsdiensten.
• Hardware-TPM’s bieden extra mogelijkheden en metingen die nodig zijn om systemen in veilige omgevingen te laten functioneren.
• Beheer op afstand, gebouwd op industriestandaard en veilige Redfish API’s, maakt naadloze integratie van Supermicro-producten in de bestaande infrastructuur mogelijk.
• Een uitgebreid softwarepakket maakt schaalbaar rackbeheer mogelijk voor IT-infrastructuuroplossingen die van de core tot en met de edge worden geïmplementeerd.
• Geïntegreerde en geverifieerde oplossingen met standaardhardware en -firmware van derden zorgen voor de beste out-of-the-box-ervaring voor IT-beheerders.

Ondersteuning voor open industriestandaards
• EDSFF E1.S- en E3.S-opslagschijven bieden een toekomstbestendig platform met een gemeenschappelijke connector voor alle vormfactoren, een breed scala aan voedingsprofielen en verbeterde, thermische profielen.
• OCP 3.0-conforme Advanced IO-module (AIOM)-kaarten, die tot 400 Gbps bandbreedte bieden op basis van PCIe 5.0.
• OCP Open Accelerator Module Universeel basisbordontwerp voor het GPU-complex.
• Open ORV2 en ORV3
• Ondersteuning voor Open BMC en Open BIOS (OCP OSF) op bepaalde producten.

Supermicro zal gekwalificeerde klanten via zijn externe JumpStart- en Early Ship-programma’s eerder toegang bieden tot X13-systemen, aangedreven door 5e generatie Intel Xeon-processors. Met het Supermicro JumpStart-programma kunnen gekwalificeerde klanten hun workloads valideren met de nieuwe Supermicro-systemen.

Ga voor meer informatie over de serie X13-servers van Supermicro naar Supermicro.com/X13.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht