Industry Wire

Geplaatst door Supermicro

Supermicro brengt geavanceerde AI-mogelijkheden naar edge Computing omgevingen

Super Micro Computer kondigt aan dat het zijn portfolio van AI-oplossingen heeft uitgebreid.

Dankzij het vernieuwde portfolio kunnen klanten de kracht en mogelijkheden van AI benutten op edge locaties, zoals openbare ruimtes, winkels of industriële infrastructuur. Geoptimaliseerde Het gebruik van Supermicro-servers in combinatie met NVIDIA GPU’s vereenvoudigt het verfijnen van vooraf getrainde modellen en maakt het implementeren van AI-oplossingen op de edge, waar data worden gegenereerd, eenvoudiger. Dit resulteert in kortere responstijden en verbetert het vermogen om sneller en effectiever beslissingen te nemen.

“Supermicro heeft het breedste portfolio van Edge AI-oplossingen, die vooraf getrainde modellen voor edge-omgevingen kunnen ondersteunen,” zegt Charles Liang, president en CEO van Supermicro. “Met de Supermicro Hyper-E server, die draait op dubbele 5e generatie Intel® Xeon® processors en ondersteuning biedt voor tot drie NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s, bereikt Edge AI ongeëvenaarde prestaties. Dankzij het indrukwekkende 8 TB geheugen brengen we de kracht van AI-verwerking van datacenters naar edge-locaties. Supermicro blijft de industrie voorzien van geoptimaliseerde oplossingen, waarmee bedrijven een concurrentievoordeel behalen door AI-gegevens te verwerken op hun edge-locaties.”

Met deze serverontwikkelingen hoeven gebruikers niet langer data terug te sturen naar de cloud om ze te verwerken, en kunnen ze de informatie terughalen naar de edge waar die nodig is. Klanten kunnen gebruikmaken van de voorgetrainde grote taalmodellen (LLM’s) die NVIDIA AI Enterprise beschikbaar stelt. Deze zijn geoptimaliseerd en prestatiegericht om te werken op de edge-locaties van klanten waar de data nodig is om nauwkeurige, realtime beslissingen te nemen dichtbij de databron.

“Bedrijven in verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg, retail, productie en auto-industrie, zijn steeds meer op zoek naar het gebruik van AI op de edge,” zegt Kevin Connors, vicepresident van partnerallianties bij NVIDIA. “De nieuwe Supermicro NVIDIA-gecertificeerde systemen, aangedreven door het NVIDIA AI-platform, zijn gebouwd om de best presterende versnelde computerinfrastructuur te leveren, net als de NVIDIA AI Enterprise-software om edge AI-workloads te helpen uitvoeren.”

SYS-221HE, de Hyper-E-server van Supermicro is bijvoorbeeld geoptimaliseerd voor edge training en inferencing en ondersteunt twee CPU-sockets in een front-I/O-systeem met weinig diepte. Het systeem is geschikt voor maximaal 3 NVIDIA Tensor Core GPU’s met dubbele breedte, waaronder de NVIDIA H100, A10, L40S, A40 en A2 GPU’s. Deze GPU’s geven de Supermicro Hyper-E voldoende rekenkracht om AI-workloads te verwerken in omgevingen op de edge waar data wordt verzameld, geanalyseerd en opgeslagen. De Supermicro SYS-221HE is verkrijgbaar met onderhoudsopties aan de voor- en achterkant, waardoor deze server in verschillende omgevingen kan worden geïnstalleerd. Als voorbeeld van de kracht en flexibiliteit van de Supermicro Hyper-E server, creëren partners zoals Eviden Edge AI-oplossingen die de klantervaring verbeteren tijdens het winkelen in traditionele winkels.

De geavanceerde edge servers van Supermicro omvatten ook:
• De Supermicro SYS-621C-TNR12R (CloudDC-familie) is een alles-in-één rackmontageplatform voor Cloud-datacenters. Dit compacte 2U-systeem ondersteunt maximaal twee dubbelbrede GPU’s in een 25,5-inch chassis en 4 tot 12 SATA/SAS drive bays met optionele volledige NVMe-ondersteuning.
• De Supermicro SYS-111E-FWTR, een high-density edge-systeem, 1U hoog en voorzien van een 5e generatie Intel Xeon processor en twee PCIe 5.0 x16 FHFL-sleuven, is ideaal voor een breed scala aan netwerk- en edge-toepassingen.
• De compacte Supermicro SYS-E403-13E levert datacenterprestaties op de edge in een PC-box met een 5e generatie Intel Xeon-processor en tot drie NVIDIA GPU’s. Dankzij de compacte vorm kan het systeem in kleine ruimtes worden gebruikt, zoals in een kast aan de muur of als draagbaar apparaat.
• De zeer kleine SYS-211E-FRN2T met een systeemdiepte van 300 mm, is speciaal ontworpen voor omgevingen met beperkte ruimte op de edge van netwerken en heeft maximaal een 5e generatie Intel Xeon-processor. De SYS-211E-FRN2T is verkrijgbaar met AC- of DC-voedingsopties.
• Het robuuste en veelzijdige SuperEdge-systeem van de SYS-211SE-31D/A is een multi-node systeem met drie onafhankelijke nodes, elk met een 5e generatie Intel Xeon processor, drie PCIe 5.0 x16 sleuven en een geheugen van maximaal 2TB DDR5. Dit 2U-systeem heeft ook I/O aan de voorkant en een breed bedrijfstemperatuurbereik. De geringe diepte maakt het uitstekend geschikt voor gebruik buiten een datacenter.
• De SYS-E300-13AD is een compacte IoT-server met een 13e generatie Intel Core-processor. Met afmetingen van slechts 265 x 226 mm is dit het kleinste systeem waarin een NVIDIA GPU past. De server is ideaal voor het leveren van gedistribueerde AI-mogelijkheden op de edge.

“Eviden’s AI-aangedreven retailoplossing, gebaseerd op de Supermicro edge-systemen en NVIDIA-technologieën, transformeert volledig de manier waarop mensen navigeren en omgaan met ruimtes zoals winkels. Dit verbetert de shopping-ervaring door klanten interactief en gepersonaliseerd te laten winkelen via 3D-modellen van de winkels en interactieve chatbots die de juiste informatie kunnen communiceren. De combinatie van levensechte gezichtsanimaties, geavanceerde spraakherkenning en 3D-modellering kan virtueel winkelen bijna net zo tastbaar maken als een bezoek aan een fysieke winkel,” zegt Jacque Istok, CEO van StoreGenius, gespecialiseerd in slimme toepassingen voor de detailhandel.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht