Industry Wire

Geplaatst door MobPro

Suzuki motoren verbetert leadgeneratie met conversational advertising

Amsterdam, 16 september – Suzuki en MobPro zetten conversational advertising in voor het realiseren van proefritten aanvragen. Suzuki vindt daarmee een nieuwe en effectieve manier om mobiel in te zetten voor leadgeneratie.

Suzuki motoren (Nimag) zocht naar een doeltreffende manier om het mobiele kanaal in te zetten voor het werven van leads. “We erkennen de potentie van mobile en zochten een innovatieve oplossing om de huidige mobiele customer journey te verbeteren en gelijktijdig meer klanteninzicht te verkrijgen“, aldus Pamela Jansen, online campagne manager bij Suzuki. Vanuit dit gegeven koos MobPro voor een chat-interface om de gebruiksvriendelijkheid op het mobiele kanaal te verhogen.

Gebruikers werden getriggerd met dynamische advertenties (in-app) met de vraag over het type motor waarop zij graag zouden willen rijden. Interactie met deze vraag betekende de start van een betekenisvol gesprek tussen Suzuki en de doelgroep. Want behalve te sturen op een conversie, grijpt het motorenmerk het moment aan om te luisteren naar de consument.

Het gesprek is volledig opgebouwd aan de hand van het ‘persuasive copywriting’-principe. Hierbij schrijft MobPro een slimme dialoog waarin het steeds speelt met het geven en ophalen van informatie. Zodat enerzijds de consument wordt bevredigd in de informatiebehoefte en het merk voldoende kennis vergaard over de doelgroep.

Dit is belangrijk, aangezien consumenten niet direct op zoek is naar een gesprek met merken. Gido Andriessen, conversational specialist bij MobPro: “In tegenstelling tot bijvoorbeeld een chat op de site, is de motivatie niet heel hoog wanneer we iemand aanraken vanuit advertising. En wanneer de motivatie niet heel hoog is, moet je zorgen dat het gemak en de ervaring een tien is!”.

Conversational advertising realiseert meer proefritten aanvragen dan de traditionele manier

Door het voeren van ruim 7.500 gesprekken met de doelgroep van Suzuki is er een zeer helder beeld van de interesses en intentie gecreëerd. In 2 maanden behaalde +34% meer proefrit aanvragen dan de traditionele journey via de website. Daarnaast zijn er bijna 650 inschrijving gedaan voor de nieuwsbrief van Suzuki.

Door een geïntegreerde API koppeling met het lead management systeem van Suzuki konden de leads vanuit de chat direct opgevolgd worden door de dealers of de call agents van Suzuki. Het conversiepercentage naar positief afgesloten leads steeg met +17%  door de gekozen strategie. Een laagdrempelige chat, aan de klant alleen naam en telefoonnummer uitvragen, vervolgens telefonisch contact met call agents om (NAW)-gegevens te verrijken en tot slot contact met de dealer om de proefrit afspraak te bevestigen. De conversie naar een verkochte motor is de next step.

— Noot voor de redactie—

MobPro is de mobile first media agency dat zich toelegt op conversational advertising. Dit is een toepassing van de chatbot technologie in de marketingcommunicatiestrategie waarbij MobPro een conversational design en slimme dialoog ontwikkeld. Met als doel dat adverteerders proactief informatie delen, consumer insights ophalen en zo de consument op een relevante manier verder helpt en overhaalt tot actie. Om met zoveel mogelijk consumenten in de doelgroep in gesprek te laten gaan, intregreert MobPro deze met slimme creatives in de advertising campagne: van display, search tot aan social social media. 

Behalve voor Suzuki ontwikkelde MobPro ook al een succesvolle conversational strategie voor o.a. Film1, ABN AMRO en KPN. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht