Industry Wire

Geplaatst door Swapfiets

Swapfiets haalt nieuw record: 100.000 klanten

Amsterdam, 14 maart 2019 – De populariteit van fietsabonnement Swapfiets is dit jaar fors gegroeid. Het bedrijf heeft de mijlpaal van 100.000 klanten bereikt en is daarmee het grootste fietsabonnement ter wereld. Sinds de start van het bedrijf in 2014 groeide het bedrijf ieder jaar met minimaal 500%. Werd het jaar 2017 nog afgesloten met 20.000 fietsabonnementen, nu zijn dit er vijf keer zoveel.

Swapfiets, te herkennen aan haar blauwe voorband, werd in 2014 opgericht door drie vrienden met een sterk consumenteninzicht. Mensen willen wel een eigen fiets hebben, maar geen zorg dragen voor het onderhoud ervan. Swapfiets pakt het daarom anders aan: service en reparaties zijn inclusief bij een fietsabonnement bij dit bedrijf. Dit bleek een gouden idee, het bedrijf groeide in een hoog tempo naar 100.000 klanten in vier landen (Nederland, Duitsland, België en Denemarken).

Exponentiele groei
Swapfiets kent sinds haar oprichting een exponentiële groei. Na de bezorging van de eerste Swapfietsen in 2015 werd het concept gevalideerd en geoptimaliseerd. In deze testfase ontwikkelde Swapfiets een eigen fiets met een simpel design van hoge kwaliteit, die langdurig meegaat. In 2017 koos het bedrijf voor een groeistrategie en werd Swapfiets landelijk uitgerold, waarna de abonnementsfiets de grens over ging. “Het binnenhalen van de 100.000e klant is een belangrijke mijlpaal in onze jonge historie. De blauwe banden van Swapfiets zijn inmiddels niet meer weg denken en hebben het straatbeeld blijvend veranderd”, zegt Steven Uitentuis, directeur van Swapfiets. Ter vergelijking: het bedrijf is hiermee vijf keer zo groot als OV-fiets. Swapfiets is inmiddels actief in bijna 50 steden en sleepte de afgelopen jaren verschillende prijzen en nominaties in de wacht.

Reden voor succes
Het unieke idee van Swapfiets is de voornaamste reden voor de snelle groei. Een abonnement op Swapfiets garandeert een kwalitatieve fiets en altijd werkend fietsvervoer voor een vast bedrag per maand. Daarnaast onderscheidt Swapfiets zich ook op een aantal vlakken van een normale fiets of deelfiets. Swapfiets durft andere keuzes te maken en schudt daarmee de vrij traditionele fietsenmarkt op. Zo introduceerde Swapfiets een internationaal retailconcept die een verlengstuk vormt van het merk. In tegenstelling de traditionele fietsenwinkels, hebben de Swapfiets winkels een simpel en strak design en staan er geen fietsen. Klanten kunnen er terecht voor directe service of vragen.

Nieuwe concepten
Het leveren van de beste service en klanttevredenheid blijft ook in de toekomst op nummer één staan bij Swapfiets. Directeur Steven Uitentuis: “Onze producten en service worden continue verbeterd om onze klanten te gekke service te bieden. De lancering van de app, waarmee klanten binnen 20 seconden zelf een Swap kunnen inplannen is hier een goed voorbeeld van.” De komende jaren gaat het bedrijf qua groeistrategie verder op de ingeslagen weg. Daarnaast is het bedrijf aan het testen met nieuwe type fietsen en wil de organisatie de zakelijke markt gaan bedienen.

Onderschrift foto: De gouden jubileum fiets werd vanochtend bezorgd bij de nietsvermoedende Gwenn Goormans (24 jaar) in Antwerpen, België.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht