Industry Wire

Geplaatst door EduHintOVD

Taalspecialist Intertaal kiest ed-tech bedrijf EduHintOVD als softwareleverancier

Intertaal – De grootste talenuitgever van Nederland – zet de platformsoftware van EduHintOVD in om haar leermethodes te digitaliseren en distribueren naar klanten.

EduHintOVD ontwikkelde de software in-house voor eigen gebruik, maar ziet in deze samenwerking een belangrijke kans om stappen te zetten op het gebied van ed-tech en SaaS-oplossingen.

Ed-tech brengt technologie en educatie bij elkaar
Ed-tech is het veld waar educatie en technologie samenkomen en elkaar versterken. Zoals bijvoorbeeld programma’s om online lessen te verzorgen, apps die onderwijs ondersteunen, en het distribueren van digitale licenties voor het Nederlandse onderwijsveld.

Innovatieve stap voor EduHintOVD én de onderwijsmarkt
‘We hebben de inhoud van methodes losgetrokken van het systeem, zodat andere partijen van onze kennis, ervaring en ontwikkeluren gebruik kunnen maken. Onder het eigen merk en de eigen labels.
Dat houdt voor Intertaal in dat zij – naast het digitaal vormgeven van hun eigen lesmethodes – dus ook in eigen beheer licenties kunnen uitgeven conform de ECK-standaarden,’ vat commercieel directeur Marco ter Voorde van EduHintOVD deze innovatieve stap samen.

ProLearn voor maximaal leerrendement
De software van het EduHint platform is ook inhoudelijk uniek. Het geeft leerlingen niet alleen feedback over of een antwoord goed of fout is, maar neemt ze mee in de verschillende stappen die leiden tot het juiste antwoord. Het beantwoordt de belangrijke vraag wát er fout is aan het antwoord. Deze zogenaamde ProLearn techniek, doorontwikkeld vanuit de ITS-principes, helpt de leerling om de stof te doorgronden doordat ook alle tussenstappen worden uitgelegd. Dit gebeurt door het geven van tips, hints en duidelijke feedback.

Inzicht voor docenten
Docenten kunnen op een gepersonaliseerd dashboard o.a. de voortgang en resultaten volgen. Per individuele leerling, maar ook per klas (of groep) of school (of instantie).
Deze combinatie van interactief leren en gemakkelijk inzicht in data, maakt de software van EduHintOVD een aantrekkelijke keuze voor zowel het zakelijke segment als in het onderwijs.

Volledige ECK-toetsing
Voor het Nederlandse voortgezet onderwijs geldt een extra groot voordeel: alle digitale lesmaterialen moeten uitgeleverd worden via de zogenoemde ECK-uitleverroute en moet daarom aan een uitgebreid eisenpakket voldoen. Binnen de EduHint Software is de ECK-route volledig geïntegreerd. Alle lesmethodes die opgezet worden binnen deze digitale infrastructuur voldoen aan de branchestandaarden met betrekking tot de ECK uitleverroutes.

Ook een volgende stap voor Intertaal
Intertaal wil de software van EduHintOVD ook inzetten om lesmateriaal verregaand te digitaliseren en didactisch te optimaliseren.
Irene van bruggen, algemeen directeur van Intertaal: ‘Het EduHint platform geeft mij de vrijheid om mijn eigen uitleverroutes en kanalen te beheren en tegelijkertijd te voldoen aan de eisen die de ECK-standaarden definiëren en dat ook nog eens tegen een eerlijke kostenstructuur.’

Investering in betere beschikbaarheid digitaal onderwijs
Met de samenwerking tussen Intertaal en EduHintOVD is de eerste stap gezet om de dienstverlening los te koppelen van de inhoud en daarmee een veel grotere doelgroep te bedienen.
Ter Voorde: ´Wij zijn van mening dat deze software ter beschikking moet komen van veel meer educatieve uitgevers zodat veel meer lesmaterieel eenvoudiger en tegen minder kosten beschikbaar wordt via de in Nederland verplichte ECK-uitleverroute – en niet onbelangrijk – ze uiteindelijk in staat zijn om zoveel mogelijk leerlingen te kunnen laten profiteren van een maximaal leerrendement.”

Over Eduhint
EduHintOVD maakt voor ruim 300 scholen en 200.000 leerlingen en docenten de volgende stap in leren mogelijk. Wij hebben blended lesmethodes voor vo en mbo onder de bekende merken PERSPECTIEF, SmartRekenen, SmartWiskunde, BRICKS en Kiem.

Met ons intelligente online leerplatform EduHint maken wij gepersonaliseerd leren mogelijk. Niet alleen in het onderwijs maar ook voor andere branches.
Ons team bestaat uit gedreven experts: ontwikkelaars, auteurs, opleidingsadviseurs en supportmedewerkers met kennis van didactiek en techniek.

www.eduhintovd.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht