Industry Wire

Geplaatst door Tableau

Tableau introduceert gratis e-learningprogramma om professionals te helpen cruciale datavaardigheden aan te leren

Amsterdam, 14 januari 2021: Tableau Software, het toonaangevende analytics platform, biedt gratis online cursussen aan waarmee professionals zich datavaardigheden eigen kunnen maken. Deze vaardigheden zijn essentieel in de steeds vaker datagestuurde organisaties. Het e-learningprogramma Data Literacy for All voorziet in zeven trainingsmodules op verschillende competentieniveaus. Het helpt cursisten om hun bestaande datavaardigheden aan te scherpen of om nieuwe datavaardigheden op te doen en de basis te leggen voor data literacy (datageletterdheid). De trainingsmodules zijn gebaseerd op kennis van onderwijswetenschappers en branche expertise en helpen cursisten om datavaardigheden op te doen die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

 

De coronacrisis dwingt bedrijven om snel te innoveren en sterker op digitale transformatie in te zetten om te kunnen overleven. De behoefte aan datavaardigheden groeit daardoor exponentieel. Volgens het recente Future of Jobs Report 2020 van het World Economic Forum vormen data-analisten en datawetenschappers, specialisten in AI en machine learning en big data-specialisten de belangrijkste drie functiecategorieën waar de komende vijf jaar vraag naar zal zijn.

 

“Er bestaat geen twijfel over: data is het afgelopen jaar een centrale rol gaan spelen in ons werk en in ons dagelijks leven. Economieën in alle delen van de wereld zijn tegenwoordig afhankelijk van digitale ondernemingen met krachtige datavaardigheden die wendbaarder zijn en in staat zijn om snel op nieuwe ontwikkelingen in te springen”, zegt Dan Pell, senior vice president EMEA bij Tableau. “Organisaties willen hierdoor nieuw talent aantrekken die over deze skills beschikken en bestaande medewerkers nieuwe datavaardigheden bijbrengen. Wij komen ze te hulp met deze trainingen voor datavaardigheden voor professionals, ongeacht waar zij zich in hun loopbaan bevinden.” 

 

Het e-learningprogramma Data Literacy for All heeft ten doel om meer talenten te voorzien van cruciale datavaardigheden. Tableau wil daarmee bijdragen aan een nieuwe generatie van dataprofessionals en een meer datageletterd personeelsbestand. Het aanbod omvat zeven trainingsmodules, waaronder ‘Introduction to Data Literacy’, ‘Recognising Well-Structured Data’, ‘Exploring Variables and Field Types’ en ‘Understanding Variation for Wise Comparisons’.

 

Naast het ‘Data Literacy for All’-programma bereidt Tableau al sinds 2011 ook toekomstige werknemers voor op een datagestuurde toekomst met het Academic-programma. Tableau Academic voorziet studenten en docenten van gratis licenties voor Tableau Desktop en Tableau Prep. Zo heeft het wereldwijd al meer dan 1,3 miljoen studenten en docenten van ondersteuning voorzien. Nederlandse instellingen in het hoger onderwijs die aan het Academic-programma deelnemen zijn onder meer de Hogeschool van Amsterdam, de Universiteit Maastricht en de Universiteit Leiden.

 

Om in te schrijven voor de gratis eLearning of om meer te weten over deze programma’s bezoek: www.tableau.com/learn/data-literacy/data-skills-education  

 

Om meer te weten te komen over Tableau Academic bezoek: https://www.tableau.com/academic 

 

Over Tableau

Tableau helpt mensen om data te zien en te begrijpen. Tableau’s self-service analytics platform stelt mensen op elk ervaringsniveau in staat om te werken met data.  Tienduizenden organisaties wereldwijd, variërend van individuen tot non-profit organisaties, overheidsinstanties en Fortune 500 bedrijven, verkrijgen snelle inzichten met Tableau en maken impactvolle, data-gedreven beslissingen. Download de gratis proefversie van Tableau en ervaar zelf hoe het werkt: https://www.tableau.com/trial.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht