Industry Wire

Geplaatst door 9vance

Talent Mobility Evangelist Laurens Waling stapt over naar 8vance

8vance is trots om Laurens Waling te verwelkomen als nieuw lid van het managementteam. De snelgroeiende AI scale-up biedt als enige in Nederland een skills-based matching platform, maar de mogelijkheden van haar technologie zijn nog relatief onbekend. Als Marketing Director en Chief Evangelist van 8vance gaat Laurens daar nu verandering in brengen. Laurens richtte in 2014 Part-up op, als oplossing om werk te delen binnen grote organisaties. Hij verkocht het bedrijf vorig jaar en gaat nu voor de marktleider aan de slag. De komende tijd treedt Laurens op bij Emerce Recruitment Day, RecBuzz Conference, Strategietage HR, Digitaal Werven en Recruitment Tech Demo Day.

De overstap komt op het moment dat 8vance een groeispurt maakt. Dankzij de krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende verloop- en verzuimcijfers zijn steeds meer organisaties gedwongen om creatiever te kijken naar de mogelijkheden om het eigen personeel slimmer in te zetten. Bedrijven in alle sectoren kiezen voor interne marktplaatsen om de verborgen capaciteit onder hun medewerkers beter te benutten en werk te herverdelen. Met de toenemende hoeveelheid te resourcen werkzaamheden en het groeiend aantal mensen dat flexibel wil werken, wordt het steeds belangrijker om IT in te zetten om de juiste match te maken. De software van 8vance stelt voor elk werk direct de juiste personen en bij elk profiel de direct passende werkzaamheden voor. Individuen, recruiters, kleine en grote bedrijven en ook ecosystemen door de AI-matching nieuwe perspectieven op werk en werkzoekenden.

 

Voor Laurens Waling is de overstap naar 8vance logisch: “Onze arbeidsmarkt is stuk. We krijgen vacatures niet vervuld, terwijl de helft van de mensen aangeeft ongelukkig te zijn in zijn of haar werk. Er is een enorm onbenut potentieel van mensen met afstand tot arbeidsmarkt, studenten, gepensioneerden, statushouders en ga maar door. Door werk anders te organiseren, kunnen we een grotere capaciteit aanboren en het bovendien zinvoller, leuker en leerzamer maken voor iedereen. Platformen zoals 8vance maken werk toegankelijk voor iedereen. Ze verlagen de transactiekosten van het organiseren. Het is precies wat organisaties nodig hebben voor de transformaties naar duurzame entiteiten. En wat onze arbeidsmarkt weer herstelt. De bekendheid en het vertrouwen in AI voor het matchen van werk zijn echter nog laag. Terwijl ik blown-away ben van de mogelijkheden. Het is mijn missie deze mogelijkheden de grootste mogelijke bekendheid te geven.”

8vance krijgt met de overstap van Laurens een bredere focus. CEO Han Stoffels: “In plaats van ons vooral te richten op vacatures, gaan we nu ook kijken naar taken en projecten op het platform. Het matchen van kleinere werkzaamheden werkt vergelijkbaar met het matchen van vacatures. De algoritmes zijn getraind op meer dan 80 miljoen profielen en 25 miljoen vacatures in Nederland, Duitsland en Engeland. De correlaties tussen de skills in de vacatures zijn ook geschikt om bij elke klus matchende skills te voorspellen. Door dit ook voor elk profiel te doen, kunnen personen en werkzaamheden aan elkaar gekoppeld worden, zelfs al gebruiken ze andere woorden of komen ze uit andere onderdelen, organisaties of sectoren. We creëren één stabiele flexibele arbeidsmarkt.”

Wil je meer weten over 8vance? Vraag een demo aan, of bezoek één van onze events. Komende tijd spreekt Laurens in ieder geval op Emerce Recruitment Day, RecBuzz Conference (Berlijn), Strategietage HR (Keulen), Digitaal Werven en Recruitment Tech Demo Day.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over 8vance Matching Technologies | www.8vance.com

8vance is een high-tech scale-up die een eigen autonome AI-matching- en digitale tweeling technologie heeft ontwikkeld voor talenten, recruiters en HR-professionals. De matching algoritmen zijn getraind met een dataset van meer dan 80 miljoen profielen en 25 miljoen vacatures. Door middel van AI, (Big) Data en virtuele assistenten worden gebruikers ondersteund in carrière- & HR besluitvormingsprocessen. De technologie zorgt voor data-gedreven adviezen over persoonlijke ontwikkeling en presenteert een transparant en persoonlijk overzicht van de arbeidsmarkt. Deze technologie kan worden gebruikt voor het aantrekken van talent, talent management, strategische personeelsplanning en outplacement.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht