Industry Wire

Geplaatst door Talk360

Talk360 viert successen tijdens grootse Nederlandse handelsmissie in India

AMSTERDAM, 17 oktober 2019 – Talk360, de snelgroeiende Nederlandse startup met een wereldwijd bekende internationale bel app, is met 140 andere bedrijven onderdeel van de Nederlandse handelsmissie naar India. De handelsmissie, met het koninklijk huis en diverse ministers aanwezig, is voor Talk360 een belangrijke week om naast de successen die zij al in Afrika hebben geboekt, nu ook in India de werkelijke problemen rondom internationaal bellen op te lossen.

Nieuw kantoor New Delhi en lokale betaalmogelijkheden
Afgelopen maand heeft Talk360 een nieuw kantoor geopend in New Delhi. Middels deze lokale vestiging biedt Talk360 haar diensten aan via Paytm, het grootste betaalplatform in India met 500 miljoen gebruikers. Hiermee is Talk360 één van de eerste Westerse bedrijven die haar diensten beschikbaar maakt voor zowel arm als rijk in India.

Bel-problemen oplossen voor arm en rijk
Talk360 gelooft dat betrouwbare communicatie en digitale diensten toegankelijk en betaalbaar moeten zijn voor iedereen. In India is dit echter op dit moment niet het geval. Meer dan 350 miljoen Indiërs hebben familieleden die werkzaam zijn in het Midden-Oosten, maar doordat in deze regio gratis diensten als WhatsApp en Skype zijn geblokkeerd is het niet mogelijk om met hun familie te bellen. Hans Osnabrugge, CEO van Talk360: “We zijn ontzettend trots dat we als Nederlands bedrijf een bijdrage kunnen leveren om families met elkaar te verbinden door internationaal bellen voor iedereen beschikbaar te maken. Onze uitrol in India is daar een uitstekend voorbeeld van. Wij zijn blij met de support die wij hiervoor krijgen vanuit de RVO en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.”

Getekende contracten tijdens handelsmissie
In het bijzijn van minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat, heeft Talk360 een samenwerkingscontract getekend met Swechha, een NGO die zich bezig houdt met het verbeteren van de milieu omstandigheden in India, een belangrijk aandachtspunt gezien de onhoudbare luchtvervuiling. Met deze samenwerking zal er naast een eenmalige donatie, een continue bijdrage van de Indiase omzet van Talk360 worden geherinvesteerd in India. Hiermee zullen er vele nieuwe bomen worden gepland in New Delhi en kan Talk360 bijdragen aan een leefbaarder India.

Meer informatie over Talk360 is te vinden op www.talk360.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht