Industry Wire

Geplaatst door TheNextWomen

Tamar Schapira van SenseIT wint beste door vrouwen geleide startup van 2019

Tamar Schapira van SenseIT is op 19 december 2019 uitgeroepen tot winnares van de finale van het The Next Women Female Founders Force Program. Ze kreeg de prijs uit handen van Peter Potman, plaatsvervangend Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens het event bij Hearst HQ.

Tamar Schapira krijgt als winnares toegang tot een netwerk van meer dan 150 investeerders, een EY Growth Navigator en een potentiële plek in het HearstLab in Amsterdam. The Next Women heeft als missie exposure, waardevolle kennis en connecties voor vrouwelijke ondernemers op te zetten. Voor startups met een vrouwelijke (co-)founder hebben zij dit jaar de zevende editie van het internationale Female Founders Force Program opgezet.

Vorige finalist trok tot miljoen euro funding aan
Dit jaar hebben meer dan honderd door vrouwen geleide startups zich aangemeld voor het programma. De vorige finalisten CafeDeco, FEST Amsterdam, Plugify en MT Art trokken tussen de vijfhonderdduizend en één miljoen euro funding aan, binnen negen maanden na de finale. Het is de zevende editie van het programma, dat in samenwerking met diverse ambassades en corporate bedrijven wordt georganiseerd.

De finalisten van deze editie waren Signe Naessing (Denemarken – wildcard), Floor van der Steen (Nederland), Tamar Schapira (Israël), Veronica Smith (Argentinië), Iris Geudens (Portugal) en Hidayet Ayadi (Tunesië). Alle zes kregen – na een keynote speech van Claudia Zuiderwijk (directrice KvK) – de kans om hun start-up te pitchen. De jury bestond uit Simone Brummelhuis (Borski Fonds), Marscha Krouwel (HearstLab), Noëlle Haitsma (ScaleUp Nation), Franks Landsberger (INKEF Capital) en Johan van Mil (Peak Capital).

The Next Women is een internationale beweging van ambitieuze vrouwen en hun bedrijven. Ze helpen hen met groeiprogramma’s, netwerk en funding. Informatie: https://thenextwomen.com

+++

Bijschrift:

Peter Potman, plaatsvervangend Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, overhandigt de prijs aan Tamar Shapira van SenseIT voor de beste door vrouwen geleide startup van het jaar.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht