Industry Wire

Geplaatst door Tanium

Tanium en Open Line optimaliseren dienstverlening naar klanten middels nieuw, strategisch partnership

Utrecht / Maastricht, 15 december 2020Tanium, leverancier van unified endpoint management en security, ontwikkeld voor complexe IT-omgevingen, heeft een strategische samenwerking gesloten met Open Line, leverancier van managed cloud-oplossingen. Doordat het Tanium Platform inzicht geeft in endpoint-informatie op het gebied van Operations, Compliance en Security heeft Open Line nu één versie van de waarheid, in plaats van meerdere informatiestromen die uit verschillende systemen komen. Hierdoor zijn werknemers minder tijd kwijt aan rapportage en correlatie van gegevens en kunnen zij meer tijd besteden aan het ontzorgen van klanten. Daarnaast kan Open Line op basis van realtime inzicht en controle nieuwe innovatieve diensten bieden aan klanten en hen beter en effectiever ondersteunen in het minimaliseren van security risico’s en het voldoen aan wet- en regelgeving.

Innovatieve technologie

Open Line is een snelgroeiende Managed Cloud Services Provider met vestigingen in Maastricht (Airport), Eindhoven, Landgraaf, Capelle aan den IJssel en Amsterdam. Bij het bedrijf werken inmiddels meer dan 230 professionals die goed doordachte diensten leveren aan voornamelijk lokale overheden, woningcorporaties, organisaties in de zorg en zakelijke dienstverlening. Open Line heeft in een vroegtijdig stadium van haar bestaan gekozen om op grote schaal managed services te ontwikkelen en aan te bieden en werkt daarin samen met vooraanstaande technologiepartners die bewezen oplossingen leveren, waaronder nu ook Tanium.

Volledig inzicht in netwerk en endpoints

Open Line zal het Tanium Platform per direct inzetten voor alle bestaande en nieuwe klanten. Door de complexe, gedistribueerde netwerken die klanten vaak hebben, is het niet eenvoudig om volledig inzicht te krijgen in hun (digitale) endpoints, waaronder laptops, servers, virtuele machines, containers en cloud infrastructuur. Dankzij het Tanium Platform kan Open Line in zeer korte tijd betrouwbare data verzamelen over de omgeving van klanten, de endpoints die daarop aangesloten zijn, de veiligheid en het patch-level daarvan en of deze configuratie voldoet aan de wet- en regelgeving die voor specifieke klanten van toepassing is. Doordat het Tanium Platform deze informatie in (near) realtime genereert, besparen de consultants van Open Line veel tijd op administratieve processen. Deze tijd kunnen ze nu investeren in innovatie en direct contact met klanten.

“We zijn blij dat we deze samenwerking hebben met Tanium. Dankzij het razendsnelle inzicht dat we via het Tanium Platform krijgen zijn we in staat om met dezelfde mensen meer werk te verrichten. Vanaf de start van het bedrijf hebben we heel bewust gekozen voor innovatieve technologie, Tanium is daarop geen uitzondering”, aldus Jo Verstappen, CEO van Open Line. “Door inzet van state-of-the-art tech en het minimaliseren van administratieve werkzaamheden kunnen we huidige en nieuwe medewerkers ook een zeer uitdagende werkomgeving bieden.”

“Door de inzet van het Tanium Platform voert Open Line een grote professionaliseringsslag door in zijn eigen organisatie en het biedt zijn medewerkers en klanten helder inzicht in de staat van hun IT-omgeving”, zegt Wytze Rijkmans, Regional Vice President Benelux van Tanium. “Dit inzicht is, zeker nu veel mensen vanuit huis werken, van cruciaal belang om de infrastructuur en bedrijfsgegevens veilig te houden. De samenwerking met Open Line opent ook een deur naar klanten en organisaties buiten de Enterprise-markt voor ons Tanium Platform. Deze klanten nemen graag managed cloud-diensten af en Open Line is een van de eerste partners die deze diensten op grote schaal zal inzetten. We kijken uit naar een mooie samenwerking waar onze gezamenlijke klanten van zullen profiteren.”

Ga voor meer informatie over het Tanium Platform naar: https://www.tanium.com/products/tanium-platform

Over Tanium

Tanium biedt een bewezen endpoint management- en security-platform dat gebouwd is voor veeleisende IT-omgevingen. Veel van de grootste en meest ontwikkelde bedrijven ter wereld, inclusief meer dan de helft van de Fortune 100, top retailers, financiële instellingen en zes divisies van de Amerikaanse strijdkrachten vertrouwen op Tanium voor het maken van belangrijke beslissingen, om efficiënt en effectief te kunnen opereren en bestand te zijn tegen verstoringen.

Tanium neemt voor het vijfde jaar op rij een plek in op de Forbes Cloud 100-lijst van ‘Top 100 Private Companies In Cloud Computing’ en de 10e plek op de FORTUNE-lijst van de ‘100 Best Medium Workplaces’. Ga voor meer informatie naar www.tanium.com en volg ons op LinkedIn en Twitter.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht