Industry Wire

Geplaatst door Adyen

TANK ontwerpt het nieuwe kantoor voor Adyen

Eind dit jaar opent betaalplatform Adyen het tweede kantoorgebouw in het voormalige Hudson’s Bay warenhuis in Amsterdam. Voor het interieurontwerp werd samengewerkt met TANK. Wereldwijd ontwerpt TANK kantoren die aanzetten tot ontmoeting en samenwerking. Het interieurontwerp voor Adyen weerspiegelt hun ambitie: verbinding op alle mogelijke manieren. Met elkaar, met hun markt, met de stad en met de omgeving.

Kernwaarden & design
TANK gebruikte de belangrijkste kernwaarden van Adyen als basis voor het ontwerp: transparant, open, snel, recht door zee, verbonden met de (snel) veranderende wereld, met elkaar en het volgen van een eigen pad. Deze kernwaarden zijn doorvertaald naar het design: een flexibel, persoonlijk en professioneel interieur met goed doordachte, flexibele en duurzame werkplekken. Om het warenhuis-gevoel in tact te houden bleven alle etages open, rijkelijk voorzien van daglicht en gevuld met natuurlijk groen. Lage meubelstukken zorgen voor ruimte en uitzicht, waardoor op ieder niveau binnen met buiten wordt verbonden.

Verbinding staat centraal
Het kantoor moet mensen uitnodigen om te ontspannen en te verbinden, alleen of met elkaar. De fysieke interieurontwerpen bevorderen op verschillende manieren deze verbinding in het kantoorgebouw; de sociale trap verenigt alle verdiepingen, waardoor spontane ontmoetingen en telefoontjes mogelijk zijn. De sociale plekken op elke verdieping bieden ruimte om af te spreken of samen te werken, zonder andere mensen te storen. Met de nadruk op ‘togetherness’ koos Adyen ervoor om een grote, knock-out keuken te creëren die lunch voor het hele team aanbiedt, met als hoogtepunt het uitzicht over de stad. De keuken is flexibel inzetbaar en kan ook gemakkelijk omgebouwd worden tot een werkplek.

Materiaalgebruik en duurzaamheid
TANK houdt ervan om het gebruikelijke op een ongebruikelijke manier in te zetten en tegelijkertijd te zorgen voor inspiratie en herkenning. Zo zijn de voormalige toiletten en oude dakpannen van het gebouw vermalen en verwerkt tot unieke bakstenen. Deze zijn vervolgens gebruikt voor de op maat gemaakte meubelstukken. Het gehele kantoor van 17.000 m² bestaat uit slechts 20 interieur elementen die afwisselend worden herhaald.

‘Bij TANK passen we alledaagse materialen op een poëtische manier toe. In samenwerking met StoneCycling hebben we van bouwpuin uit het voormalig warenhuis de ‘Mopé Brick’ ontwikkeld, vernoemd naar oranjekleurig fruit afkomstig uit Suriname. Het woord Adyen komt daar ook vandaan en betekent opnieuw beginnen’. – Tommy Kleerekoper, co-founder TANK

Over TANK
TANK is een interieur ontwerpbureau gevestigd in Amsterdam. Al meer dan 20 jaar breken ze met design principes en creëren ze hotels, restaurants, bars, kantoren, sportscholen en huizen die mensen op onverwachte manieren samenbrengen. Met roots in de horeca streeft TANK altijd naar een balans tussen spannende esthetiek en slimme functionaliteit, om plekken te creëren waar je graag heen wilt en nooit meer weggaat.

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht