Industry Wire

Geplaatst door TCS

TCS Amsterdam Marathon gaat duurzaamheid in kaart brengen met behulp van ReScore-app

AMSTERDAM, 4 oktober 2022: Le Champion, organisator van onder andere de TCS Amsterdam Marathon, gaat met behulp van de ReScore-app de duurzaamheid van de TCS Amsterdam Marathon in kaart brengen. ReScore is een uniek platform dat is ontwikkeld om de duurzaamheid van sportorganisaties te boordelen en certificeren. TCS ontwikkelde de app dit voorjaar op aanvraag van de Council of Responsible Sport (bekijk video).
Door op een laagdrempelige manier inzicht te bieden in duurzaamheidsgegevens van evenementen, helpt ReScore sportorganisatoren te voldoen aan de toenemende verwachting van fans, atleten, sponsors en betrokken gemeenschappen. De app is gratis en ondersteunt organisatoren bij het meten, volgen, rapporteren en verifiëren van een breed scala aan milieuvriendelijke en sociale indicatoren, zoals bijvoorbeeld afval en uitstoot van hun sportevenement.
”Met de ReScore-app zetten wij een belangrijke internationale stap in het verder verduurzamen van de TCS Amsterdam Marathon. Samen met onze partners voldeden wij in 2021 al aan het duurzaamheidscertificaat van het Future Proof Festival, dat samenloopt met de duurzaamheidseisen van de Gemeente Amsterdam. Door nu samen te gaan werken met de Council of Responsible Sport en de ReScore-app kunnen we kennis en ervaringen uitdelen met andere grote internationale marathons en gezamenlijk toewerken naar een wereldwijde standaard op het gebied van duurzame evenementen”, zegt René Wit, Race Director TCS Amsterdam Marathon.
“Duurzaamheid is voor TCS erg belangrijk. Als organisatie willen wij zelf CO2-neutraal zijn in 2030, maar we willen ook onze klanten en partners hierbij helpen door middel van technologie”, zegt Josu Devasia, Country Head TCS Nederland. “Als titelsponsor proberen we op allerlei vlakken de ervaring van lopers en toeschouwers te verrijken en we zijn ontzettend trots dat we ook op het vlak van duurzaamheid een verschil kunnen maken.”
De Council of Responsible Sport hoopt sportorganisatoren met de ReScore-app en het bieden van certificering te helpen duurzame en sociaal verantwoorde evenementen neer te zetten om zo hun beoogde organisatorische standaarden te handhaven. Voorbeelden van sportevenementen die over de Responsible Sport-certificering beschikken zijn: de Chicago Marathon, Los Angeles Marathon en de TD Five Boro Bike Tour van New York.
Voor meer informatie over:
ReScore en de Council of Responsible Sport: https://www.youtube.com/watch?v=kgUutxEIkCg
TCS Amsterdam Marathon, bezoek www.tcsamsterdammarathon.nl
Sportorganisator Le Champion of TCS? Bezoek dan www.lechampion.nl of www.tcs.com
# # #
Over de TCS Amsterdam Marathon
Dit jaar vindt op zondag 16 oktober de 46e editie van de Amsterdam Marathon plaats, waarbij TCS sinds 2011 titelsponsor is. Voor de 2022 editie van de TCS Amsterdam Marathon, georganiseerd door Le Champion, werkt TCS samen met goede doelen zoals het Amsterdam UMC Cancer Centrum Amsterdam, Jeugdfonds Sport Amsterdam en Running Blind. Vorig jaar overhandigde TCS een recordopbrengst aan het Amsterdam UMC Cancer Centrum voor kankeronderzoek na afloop van de marathon. Het recordbedrag aan donaties voor kankeronderzoek, dat werd opgehaald dankzij de marathonlopers en supporters van de TCS Amsterdam Marathon, bedroeg in totaal €662.000,-. Als partner van de TCS Amsterdam Marathon wil TCS de gezondheid en het welzijn onder werknemers, klanten en de bredere gemeenschap stimuleren.
Over Tata Consultancy Services (TCS)
Tata Consultancy Services (TCS) is sinds 1992 actief in Nederland en viert dit jaar haar 30-jarige jubileum in het land. TCS begon als bedrijf dat zich richtte op klassieke IT-outsourcing services en groeide uit tot een organisatie die andere bedrijven helpt met niet enkel IT-outsourcing, maar complete (digitale) bedrijfstransformaties om hen ‘digital first’ te maken. TCS Nederland heeft inmiddels ruim 2.500 werknemers in dienst en is actief in uiteenlopende sectoren zoals het bankwezen, finance, retail, de reisbranche, transport, energie- en hulpbronnen, hi-tech & business. Afgelopen jaar opende het bedrijf haar eigen co-innovatiecentrum TCS Pace Port™ Amsterdam, van waaruit het klanten door heel Europa helpt bij hun groei- en transformatietrajecten.
Recent werd TCS voor het achtste opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste werkgever in Nederland door het Top Employers Institute en voor de zesde keer benoemd als nummer 1 in klanttevredenheid door Whitelane Research. Ook veroverde TCS een plek op de lijst van LinkedIn Top Companies 2022 in Nederland. Ook is TCS (titel)sponsor van verschillende internationale sportevenementen in Nederland zoals de TCS Amsterdam Marathon en het Dutch Open golftoernooi.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht