Industry Wire

Geplaatst door Le Wagon

Tech- en AI-opleidingsinstituut Le Wagon viert 10-jarig bestaan

Le Wagon, de wereldwijde marktleider op het gebied van tech- en AI-opleidingen, wordt dit jaar 10 jaar. In het afgelopen decennium heeft Le Wagon talloze mensen en bedrijven in staat gesteld vernieuwend onderwijs te volgen. Duizenden alumni hebben zo een baan in de tech- en AI-sector gevonden.

Le Wagon werd in 2013 in Parijs opgericht door Boris Paillard, Romain Paillard en Sébastien Saunier. De organisatie is ontstaan vanuit een visie om de kloof te overbruggen tussen de vraag naar technisch talent en de beschikbare vaardigheden op de arbeidsmarkt. Le Wagon heeft een rigoureus curriculum ontwikkeld dat praktijkgerichte projecten met toepassingen uit de echte wereld combineert. Deze leerbenadering stelt studenten in staat om snel en effectief veelgevraagde vaardigheden te verwerven, zodat ze voorbereid zijn op hun carrière in het tijdperk van data en AI.

Dankzij de studentgerichte aanpak en de befaamde lesmethode heeft Le Wagon een impact die veel verder reikt dan de afgestudeerden. Het geeft het bredere tech-ecosysteem vorm. Neem bijvoorbeeld Joe Gulay, die slechts drie weken na afronding van de bootcamp van productie-ingenieur veranderde in data scientist bij Ernst & Young, en vrijwilliger is bij het Good Data Institute om data in dienst te stellen van sociale doelen en het milieu.

Le Wagon: de wapenfeiten

Enkele belangrijke wapenfeiten uit de afgelopen tien jaar:

  • 26.000 alumni in meer dan 100 landen, onder wie 7.000 vrouwen
  • Le Wagon-alumni hebben gezamenlijk meer dan 1 miljard dollar opgehaald met hun startups
  • 90% van de Le Wagon alumni vindt binnen zes maanden na hun bootcamp een baan

Achter deze wapenfeiten schuilt de onvermoeibare toewijding van Le Wagon aan haar kernmissie: high-performance tech-onderwijs bieden aan loopbaanveranderaars en personen die zich willen bijscholen. Le Wagon werd vermeld bij de Best EdTech companies in 2024 van TIME Magazine, en scoorde 4,96/5 in het Best Coding Bootcamp 2024-rapport van CourseReport.

Door middel van strategische partnerschappen met toonaangevende bedrijven, innovatieve startups en toponderwijsinstellingen loopt Le Wagon voorop in het stimuleren van digitale innovatie en het bevorderen van dynamische samenwerking binnen de techgemeenschap.

https://youtu.be/wD5rMeDXV7c


Over Le Wagon

Le Wagon is een toonaangevend wereldwijd tech- en AI-bootcamp, dat innovatief onderwijs verzorgt voor individuen en bedrijven. Le Wagon is opgericht in Parijs in 2013. Met een aanwezigheid in meer dan 40 steden en 25 landen heeft Le Wagon meer dan 26.000 alumni opgeleid en samengewerkt met toonaangevende organisaties om de kloof te overbruggen tussen technologisch talent en digitale transformatie.

Afgestudeerden van Le Wagon Amsterdam die graag over hun ervaringen vertellen:

  • Francesca Santoriello: Van copywriter naar full-stack developer,
  • Henry Davis: Van tekstanalist naar data engineer bij IntoData,
  • Fungai Chivaurah: Van frontend developer naar datamigratie ingenieur,
  • Carole Gendron: van data Analytics director naar sr. director of data Science & GenAI bij Capgemini.Testimonial.
  • Judith van Leersum: Van consultant naar oprichter van haar eigen startup en ontwerper bij Fabrique.Testimonial.

Meer alumni hier beschikbaar.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht