Industry Wire

Geplaatst door Flow.ai

TECHSTARS HAALT NEDERLANDSE STARTUP FLOW.AI NAAR CANADA

Flow.ai, een Nederlandse startup die software ontwikkelt om makkelijk slimme voice interfaces en chatbots te maken, is geleselecteerd om deel te nemen aan het exclusieve Techstars accelerator programma in Toronto. “De combinatie van user experience design en sterke machine learning die Flow.ai biedt is precies wat AI nodig heeft op dit moment,” aldus Sunil Sharma, Managing Director van Techstars Toronto. Selectie door Techstars wordt gezien als een garantie voor hoge kwaliteit. Geselecteerden ontvangen bij aanvang van het programma direct $120.000 van een groep Amerikaanse en Canadese investeerders.

“De selectie door Techstars betekent dat we onze naam internationaal kunnen vestigen,” aldus Sander Wubben, mede-oprichter van Flow.ai, “Het mentorschap dat Techstars biedt zal ons business model aanscherpen. Deze stap geeft ons de gelegenheid om snel te groeien en voet aan de grond te krijgen in Noord-Amerika.”

Toronto

Toronto wordt gezien als een hotbed voor kunstmatige intelligentie. Google heeft meerdere onderzoeksinstituten gevestigd in Toronto, het is de lokatie van Uber’s lab voor zelfrijdende auto’s en topuniversiteiten Toronto University en Waterloo University. Ook zijn er meerdere andere AI en innovatieinstituten gevestigd zoals het Vector instituut en het MaRS discovery district. 

Over Flow.ai

Flow.ai werd begin 2016 opgericht en bestaat uit medeoprichters Gijs van de Nieuwegiessen, Murat Ozmerd en Sander Wubben. Flow.ai is een platform om cslimme onversational AI (voice interfaces en chatbots) te bouwen via een intuitive drag and drop interface. Het biedt integraties met Facebook Messenger, Amazon Alexa, web clients en binnenkort ook Google Home en WhatsApp. Het team van Flow.ai bestaat uit academici, designers en technologen.

Over Techstars

Techstars wordt samen met Y-Combinator gezien als de absolute top op het gebied van accelerators wereldwijd. Techstars helpt de meest veelbelovende ondernemers te slagen door een globaal ecosysteem dat bestaat uit tienduizenden founders, mentoren, investeerders en corporate partners. De Amerikaanse accelerator verzorgt een programma van drie maanden waarbij de geselecteerde bedrijven toegang hebben tot mentoren, advies, kantoorruimte en verschillende trainingen. Techstars staat bekend om zijn strenge selectieprocedure: slechts 1 a 2 % van alle aanmeldingen wordt gehonoreerd. Voorbeelden van Techstars alumni zijn Digital Ocean, SendGrid en Sphero.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht