Industry Wire

Geplaatst door Ontmoet & Ontdek! Zorgtechnologie

Tech-verkenner adviseert thuiswoners over slimme oplossingen

Tijdens het drukbezochte evenement Ontmoet & Ontdek! Zorgtechnologie voor thuis is vandaag de Technologie voor Thuis Verkenner gepresenteerd. Dit hulpmiddel geeft mensen advies over welke technologie hen kan helpen bij het langer thuis wonen; zoals een slimme medicijnbox, een app voor mantelzorgers om een oogje in het zeil te houden of slimme lampen die de kans op vallen in het donker verminderen.

Wethouder Kavita Parbhudayal van Werk, Wijken en Dienstverlening, en aanjager van zorginnovatie, lanceerde de verkenner samen met een bezoeker van het evenement in Beeld en Geluid aan de Zeestraat.

“Voor de meeste mensen is zorgtechnologie nog onbekend terrein. Dat is begrijpelijk. En ook jammer. Want er zijn zoveel mogelijkheden. En de komende jaren komt er alleen nog maar meer bij. Maar hoe weet je nou wat bij jouw situatie past en hoe bepaal je dat? Daarom ben ik blij dat er vanaf vandaag een slimme hulp is. Met de Technologie voor Thuis Verkenner kan iedereen zelf checken welk hulpmiddel het beste zou passen”, aldus Kavita Parbhudayal.

De verkenner is nog in ontwikkeling. Aan de hand van reacties van inwoners, mantelzorgers en zorg- en welzijnsmedewerkers wil de gemeente de verkenner verder verbeteren. Wethouder Parbhudayal: “Den Haag is een stad die kansen biedt en energie geeft. Met inwoners, ondernemers en organisaties die werken aan oplossingen en op ons kunnen rekenen als er hulp of ondersteuning nodig is. Die het gevoel hebben dat de stad hen wat te bieden heeft en dat zij de stad wat te bieden hebben. Met iedereen bouwen we aan een weerbare stad”.

Tijdelijk te leen

De Technologie voor Thuis Verkenner is een initiatief van de gemeente Den Haag en Thuisleefgroep. De verkenner geeft niet alleen advies, maar vertelt ook waar producten te koop zijn en eventueel waar ze zijn te bekijken. In Den Haag kunnen bewoners terecht bij één van de ervaar- of uitleenlocaties. Hier zijn sommige producten ook tijdelijk te leen om thuis te ervaren of en hoe ze werken.

De juiste technologie kan helpen om langer gezond en prettig thuis te wonen. In samenwerking met inwoners, zorgaanbieders, ondernemers en kennis- en onderwijsorganisaties zet de gemeente Den Haag zich al jaren in om het onderwerp onder de aandacht te brengen en bewoners te informeren over de mogelijkheden. Tijdens het evenement Ontmoet & Ontdek! Zorgtechnologie voor thuis kregen bezoekers informatie over zorgtechnologie en konden zij meer dan 20 vernieuwende zorgoplossingen uitproberen. Ook konden ze meepraten over zorg nu en in de toekomst tijdens een ‘burgerberaad’.

Het evenement werd georganiseerd door de gemeente, Kenniscentrum Health Innovation van de Haagse Hogeschool, Centrum voor Innovatief Vakmanschap, zorgspecialist Tzorg en werkgeversverenging ZWconnect.

‘Met de Technologie voor Thuis Verkenner kan iedereen zelf checken welk hulpmiddel het beste zou passen’, aldus wethouder Kavita Parbhudayal tijdens de drukbezochte beurs over zorginnovatie. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht