Industry Wire

Geplaatst door Ten Kate Textiel

TenKateTextiel.nl nu grootste online aanbieder in zakelijke textielmarkt

Recent is de webshop TenKateTextiel.nl geheel vernieuwd. Ten Kate Textiel is de textielspecialist voor bedrijven: de vernieuwde webshop biedt een assortiment van 23.000 producten. “Hiermee zijn we in Nederland de grootste online aanbieder op het gebied van textiel voor de zakelijke markt”, stelt Stephan ten Kate, e-business manager binnen Ten Kate Textiel. Met de lancering van de nieuwe webshop beleeft het zakelijke online textielsegment tegelijkertijd een primeur: Ten Kate Textiel toont op deze schaal als eerste zakelijke textiel-webshop direct de prijzen bij de gepresenteerde producten. “Wij denken dat de zakelijke markt wel rijp is voor deze transparantie, daarbij merken we duidelijk dat de textielmarkt snel verandert, er komen nieuwe doelgroepen bij die een nieuw zoekgedrag laten zien”. Ten Kate Textiel is de zakelijke textiel groothandel in Nederland voor o.a. badtextiel, keukentextiel, bedtextiel, tafeltextiel, zorgtextiel, separeertextiel, wasserij artikelen, kindertextiel en bedrijfskleding. De vernieuwde webshop TenKateTextiel.nl is begin april 2013 gelanceerd; de afgelopen maand is het aantal bestellingen verdubbeld.

Nieuwe doelgroepen verwachten meer

“We zijn verheugd met het succes van de nieuwe webshop”, vervolgt Ten Kate. “We hebben veel tijd geïnvesteerd om de 23.000 producten zo logisch mogelijk online te presenteren. Onze vertegenwoordigers hebben frequent gesproken met onze klanten, maar ook zelf hebben we regelmatig ruggespraak gehouden met klanten. De ontvangen feedback hebben we grotendeels verwerkt in de nieuwe webshop. Zo hebben we de populairste segmenten benoemd en slimme productfilters geïntroduceerd die haarfijn aansluiten op de wensen van onze klanten. Bezoekers kunnen met behulp van de filters nu veel eenvoudiger en sneller het gewenste product vinden.” De vernieuwde webshop speelt hiermee in op de trend dat het zoek- en oriëntatiegedrag binnen de zakelijke textielmarkt beduidend verandert. Bestaande klanten oriënteren meer voordat ze bestellen, maar ook nieuwe doelgroepen als kinderdagverblijven en kleinschalige zorginstellingen verkennen de zakelijk textielmarkt steeds nadrukkelijker. “Met name de nieuwe generatie verwacht meer van een webshop, zij zijn gewend aan een bol.com of wehkamp.nl. Het tonen van de prijzen was een aspect waar wij binnen Ten Kate Textiel al langer over nadachten, de veranderende markt heeft deze primeur binnen de zakelijke textielmarkt versneld.”

Adviesrol ook online optimaal invullen

Het vernieuwende TenKateTextiel.nl is met 23.000 producten de grootste online aanbieder binnen de zakelijke textielmarkt in Nederland. Naast het transparante karakter en het verhoogde gebruikersgemak voor bezoekers, heeft Ten Kate Textiel nog een doelstelling benoemd: de adviesrol ook online zo optimaal mogelijk invullen. “Binnen onze markt gaat het vaak om grote bestellingen, impulsaankopen zijn hier nauwelijks aan de orde. Dit houdt in dat de klant zich op elk niveau binnen de webshop zo goed mogelijk wil oriënteren. We tonen dan ook bewust op iedere webpagina onze contactgegevens. Heeft de klant een vraag, dan beantwoorden we deze snel en accuraat. Ook de productfoto’s vinden we belangrijk. We hebben dan ook veel aandacht besteed aan goede productfoto’s en kwaliteitsomschrijvingen, zo kan een klant zich een nauwkeurig beeld vormen van de geboden producten. Tijdens het bestelproces ziet de klant per stap waar hij zich bevindt en wat hij kan verwachten, zo houdt de klant altijd het overzicht. De reacties op onze nieuwe webshop zijn zeer lovend, we zien dat ook terug in het aantal bestellingen: die zijn de afgelopen maand verdubbeld.” Ten Kate Textiel verwacht met de vernieuwde webshop een verhoging van het aantal online bestellingen te realiseren. Een versterking van de adviesrol binnen de zakelijke textielmarkt wordt minstens zo belangrijk geacht.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht