Industry Wire

Geplaatst door thecamp

thecamp lanceert de allereerste Europese innovatiewedstrijd voor startups gericht op Quality of Life: de Spark Life Contest

Parijs, 29 maart 2017 – thecamp, een internationale innovatiecampus in Frankrijk, lanceert met vijf van zijn medeoprichters (AccorHotels, Le Village by CA, SNCF Gares & Connexions, Sodexo en Steelcase) de eerste Europese innovatiewedstrijd gericht op Quality of Life. Het doel van deze wedstrijd is startups zichtbaarheid geven en middelen aan te reiken om met hun innovaties door te breken.

Aan de Spark Life Contest kunnen Europese startups meedoen die een prototype hebben ontwikkeld en een product op de markt hebben gezet. De wedstrijd is gericht op nieuwe technologieën en diensten in drie categorieën:

– Gezondheid en Welzijn: voor startups die bijdragen aan het welzijn van mensen door een verbetering van fysieke, emotionele of intellectuele gezondheid, bijvoorbeeld door een innovatief food of lifestyle concept.
– Ruimten en Milieu: voor startups die oplossingen en diensten leveren voor intelligente gebouwen/kantoren of nieuwe manieren uitvinden om te ontmoeten, te delen, te werken en te slapen.
– Sociale interacties: voor startups die menselijke betrokkenheid promoten, relaties tussen individuen versterken en samenwerking stimuleren.

Met de lancering op 27 maart in Parijs gaat de eerste fase van de wedstrijd van start. Deze Europese kick-off tour ter promotie van de Spark Life Contest duurt tot half mei. Op woensdag 5 april is het kick-off event op de locatie B. Amsterdam.

Geïnteresseerde startups kunnen zich uiterlijk 17 mei inschrijven voor de wedstrijd. Na deze fase is er een selectiefase waarin alle kandidaten hun initiatieven finetunen en presenteren, zodat uiteindelijk tien finalisten overblijven. thecamp en medeoprichters AccorHotels, Le Village by CA, SNCF Gares & Connexions, Sodexo en Steelcase selecteren vervolgens de winnaars, de vijf meest veelbelovende Europese projecten. Dit wordt op 17 oktober 2017 bekend gemaakt in Londen.

De startups die hebben gewonnen, krijgen de mogelijkheid om in november 2017 thecamps Acceleratie-programma bij te wonen, waar ze gebruik kunnen maken van de infrastructuur en expertise van meerdere partners van thecamp.

De gelukkige winnaars krijgen bovendien van AccorHotels, Le Village by CA, SNCF Gares & Connexions, Sodexo en Steelcase een ‘Proof of Concept’-contract aangeboden om ze te begeleiden bij hun experimenten en marktonderzoeken. Ook krijgen startups een op maat gemaakt mentorprogramma waarin zij in contact komen met experts van deelnemende bedrijven.

Voor meer informatie over de wedstrijd en het inschrijvingsproces kijk op:
http://www.sparklife-contest.com

Over thecamp
thecamp is een nieuwegeneratiecampus gericht op opkomende technologieën die in de herfst van 2017 wordt geopend in Aix-en-Provence. De campus brengt stakeholders uit de publieke en particuliere sector, opzienbarende bedrijven, startups, studenten en kunstenaars over de hele wereld samen in een poging om mensen en organisaties te stimuleren actieve changemakers te worden.

Spark Life Contest-hoogtepunten

>> 5 april 2017: netwerk meeting in Amsterdam
>> 17 mei 2017: sluiting van het inschrijvingsproces
>> 17 oktober 2017: bekendmaking van de vijf winnaars in Londen

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht