Industry Wire

Geplaatst door ThinkWise

Thinkwise versterkt internationale ambities

Apeldoorn, 18 januari 2022 – Pieter-Paul van Beek en Victor Klaren zijn benoemd tot nieuwe directie van Thinkwise. Directeur en medeoprichter Robert van der Linden en financieel directeur Robert Schildkamp nemen afscheid. Met de nieuwe directie wil Thinkwise de transformatie naar de mondiaal toonaangevende platformaanbieder van low-code software versneld realiseren.

De ambities van het Apeldoornse softwarehuis zijn in 2021 niet onopgemerkt gebleven. Zo erkende het toonaangevende internationale onderzoeks- en adviesbureau Forrester de unieke en gedurfde strategie om core-business applicaties flexibel te maken met low-code software. Victor Klaren: “Het is mooi om te zien hoe opinieleiders in onze markt onze visie en aanpak op waarde weten te schatten. Als voorloper in dit segment zien wij veel kansen om in te spelen op de duidelijk toegenomen vraag naar onze innovatieve oplossingen.”

De investeringsmaatschappijen Hoge Dennen en Arches Capital, aandeelhouders in de Apeldoornse softwareproducent, hebben eveneens hoge verwachtingen van de beoogde transformatie. Marius Coebergh van Hoge Dennen: “Thinkwise is sinds de oprichting 19 jaar geleden gegroeid tot een robuuste onderneming. Met de nieuwe directie verwachten we de transformatie naar een nieuwe platformaanbieder succesvol te kunnen maken.” Leon Brunenberg van Arches Capital: “De nieuwe richting appelleert aan een sterk groeiende vraag in de markt. De software-oplossingen van Thinkwise hebben de wind in de zeilen. Alle seinen staan op groen om onze low-code propositie internationaal winnend te maken.”

De nieuwe ceo, Pieter-Paul van Beek, ziet uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Thinkwise is een prachtig bedrijf met vele zeer innovatieve en professionele medewerkers, en uiterst loyale klanten. Daar is door de voormalige directie jarenlang keihard en met succes aan gewerkt. Voor mij vormt dat bij uitstek de basis om de grote ambities in de komende jaren waar te maken .”

Over Thinkwise
Thinkwise is wereldwijd de enige leverancier van een low-code softwareplatform waarmee omvangrijke en complexe bedrijfssoftware wordt gerealiseerd. Het Thinkwise platform biedt de hoogste productiviteit in de low-code markt en garandeert daarbij ook dat er geen nieuwe legacy meer ontstaat. De gerealiseerde bedrijfssoftware gaat automatisch over op toekomstige technologieën. Daarnaast kan bestaande legacy software razendsnel worden gemoderniseerd door het Thinkwise platform met de ingebouwde “Upcycler” technologie. Thinkwise levert zijn platform in licentievorm aan bedrijven die in-house software realiseren en aan softwareleveranciers. Thinkwise is opgericht in 2002 en het platform wordt gebruikt in meer dan 42 landen. Meer informatie: www.thinkwisesoftware.com.

 

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht