Industry Wire

Geplaatst door T-Mobile

T-Mobile biedt gegarandeerd mobiele bereikbaarheid met nieuwe Lyfo.NET-oplossing

Den Haag, 30 november 2022 – T-Mobile Nederland heeft een contract afgesloten met Lyfo voor exclusieve distributie van Lyfo.NET in Nederland. Zakelijke klanten van T-Mobile kunnen met de TwinSIM-oplossing terugvallen op alle mobiele netwerken in Nederland. De diensten van T-Mobile worden via het T-Mobile netwerk afgewikkeld, maar als het nodig is wordt direct én automatisch geschakeld naar een ander alternatief mobiel netwerk. Dit kan onder andere gebeuren in lastig bereikbare gebieden of tijdens storingen.

De always connected oplossing Lyfo.NET wordt met deze samenwerking een vast onderdeel van de dienstverlening van T-Mobile. De aanvullende dienst is een belangrijke toevoeging voor mobiele gebruikers in specifieke doelgroepen zoals politie, ambulancedienst en brandweer. Lyfo.NET is er niet alleen voor de publieke sector, maar ook voor private klanten met behoefte aan missie kritische communicatie, zoals utility, security, zorg, logistiek en automotive. Ook voor gebruikers die vaak werkzaam zijn in de minder optimaal gedekte gebieden van Nederland, zoals rondom de landgrenzen, op open wateren, of in natuurgebieden, biedt T-Mobile hiermee de juiste oplossing.

Alle netwerken ter wereld
Dankzij Lyfo.NET wordt de verbinding en de dienstverlening van T-Mobile automatisch geschakeld tussen alle beschikbare mobiele netwerken. Een (tweede) simkaart met premium roaming geeft toegang tot vrijwel alle mobiele netwerken ter wereld. Terwijl de smartphone van de klant primair verbonden blijft met het netwerk van T-Mobile of met een affiliatie roaming netwerk in het buitenland, scant Lyfo.NET alle andere beschikbare netwerken voor beide SIM-kaarten. Het berekent voortdurend de beste primaire en back-up connectie, zonder daarbij veel batterij te gebruiken.

Automatisch goede verbinding
Wanneer de primaire verbinding van de gebruiker onder een bepaald afgesproken kwaliteitsniveau zakt, schakelt Lyfo.NET op de smartphone onmiddellijk de back-up verbinding in en verbindt het binnen 100 milliseconden met het beste alternatieve beschikbare netwerk op dat moment via de Lyfo.SIM. Wanneer nodig en van toepassing schakelt de verbinding ook weer automatisch terug. Hiermee worden de gebruikskosten in de hand gehouden, omdat niet permanent al het dataverkeer in Nederland wordt geregeld via roaming.

Garanties bieden
“De standaarddekking en kwaliteit van het T-Mobile netwerk is van wereldklasse, maar met Lyfo.NET kunnen we nog meer netwerkdekking en kwaliteit leveren en garanderen”, zegt Léon Toet, CCO Business bij T‑Mobile. “Dat is natuurlijk essentieel wanneer het gaat om levensbedreigende situaties. Om onze klanten, die juist in deze situaties opereren en afhankelijk zijn van een maximale beschikbaarheid van mobiele diensten, altijd en overal optimale dekking te geven, is deze samenwerking zo belangrijk.”

Uitbreiding
CEO Maurits Zandbergen van Lyfo.NET is enthousiast over de samenwerking met T-Mobile. “De samenwerking met T-Mobile is tot stand gekomen door de proactieve en enthousiaste houding van T-Mobile over onze oplossing”, zegt Zandbergen. “Het siert T-Mobile dat ze op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om de connectiviteitseisen steeds verder te verbeteren en aan de vernieuwde eisen van de klant te voldoen. We werken nu samen aan zowel het verbeteren van het product als aan het invoegen van Lyfo.NET in de portfolio van T-Mobile Ondernemen; zo kunnen zakelijke klanten van T-Mobile profiteren van de toevoeging van onze dienst.”

———-EINDE PERSBERICHT———-

Over T-Mobile Ondernemen
T-Mobile Ondernemen is één van de grootste aanbieders van telecom voor ondernemers in Nederland. Het bedrijf biedt een compleet pakket van zakelijke communicatiediensten. T-Mobile Ondernemen bedient haar klanten unlimited, is een uitdager van de markt en stopt pas als iedereen verbonden is. Klanten van T-Mobile profiteren van gebruiksvriendelijke en betaalbare diensten van topkwaliteit en een mobiel netwerk van wereldklasse. T-Mobile verbindt ondernemend Nederland aan de mogelijkheden van nu en gaat in service een stap verder. Lees meer via t-mobile.nl/ondernemen.

Over Lyfo
Het Nederlandse Lyfo is vier jaar geleden opgericht door Maurits Zandbergen en een team specialisten met een uitgebreid trackrecord in de telecomsector. Zij hebben hard gewerkt aan de ontwikkeling van deze dienst die Always Connected garandeert. Lyfo ontwikkelt en levert betrouwbare software aan klanten die van de mobiele telecomwereld een beschikbaarheid van minimaal 99,9% vereisen. Het bedrijf bedient de mobiele operators die o.a. klanten ondersteunen met missie- en bedrijfskritische communicatie en applicaties. Lyfo is gevestigd in Nederland en de Lyfo.NET oplossing wordt met een sterk groeiende belangstelling ook internationaal omarmd. Lees meer via www.lyfo.com

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht