Industry Wire

Geplaatst door Amsterdam Drone Week

Toekomst mobiliteit in luchtruim thema Amsterdam Drone Week

Amsterdam, 17 oktober 2019 – Drones, eenpersoonshelikopters, of vliegende auto’s; hoe gaan steden dit soort nieuwe mobiliteitsvormen in de toekomst inzetten in de lucht? Dat wordt het centrale thema van Amsterdam Drone Week die dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 6 december in RAI Amsterdam.

Tijdens de eerste Europese rondetafelconferentie van burgemeesters zullen Europese burgervaders met elkaar delen welke rol zij zien voor deze zogenaamde ‘Urban Air Mobility’ om hun steden slimmer, groener en leefbaarder te maken. Tijdens de High Level Conference on Drones van het European Union Aviation Safety Agency (EASA), de Europese organisatie voor veiligheid in de luchtvaart, wordt het zogeheten U-space plan gepresenteerd. Dit geeft inzicht in de inrichting van het luchtruim en biedt uitleg bij de manier waarop drone-operaties met de nieuwe regelgeving kunnen worden opgeschaald.

RAI Amsterdam gastheer wereldspelers

Ruim drieduizend professionals en 250 sprekers uit 51 landen komen begin december naar Amsterdam om kennis en ervaringen te delen op het gebied van Urban Air Mobility, mobiliteitsoplossingen, regelgeving, (digitale) infrastructuur en innovatie en technologie. Amsterdam Drone Week wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en is een samenwerking tussen RAI Amsterdam en EASA.

Het event wordt geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). Partners zijn, behalve het Ministerie van Infrastructuur & Water en de Europese Commissie, ook Airbus, Boeing en KPN. Verder geven onder anderen het Amerikaanse bedrijf AirMap en CANSO acte de présence. AirMap richt zich op veiligheidssystemen voor droneverkeer, CANSO is de internationale belangenbehartiger van luchtverkeersleidingorganisaties. De partijen gaan onder anderen in op de vraag wat er moet gebeuren om autonoom vliegen in gecontroleerd luchtruim mogelijk te maken.

“Urban Air Mobility geeft enorm veel nieuwe kansen om snellere, schonere en veiliger geïntegreerde transportsystemen te creëren. En dat zie je in bijna alle sectoren van de samenleving in snel tempo gebeuren”, aldus Paul Riemens, CEO van RAI Amsterdam en initiatiefnemer van de week. “De uitdaging is om de infrastructuur en technologie in de steden te verbinden met die van de luchtvaartwereld. Amsterdam Drone Week zal laten zien waar we nu staan en wat de toekomst brengen gaat. We vinden het een eer dat RAI Amsterdam een week lang gastheer kan zijn voor de wereldspelers in deze industrie.”

Over Amsterdam Drone Week
De tweede editie van Amsterdam Drone Week maakt Amsterdam van 4 – 6 december het belangrijkste wereldwijde platform voor het delen van kennis over huidige luchtoplossingen, innovaties en essentiële regelgeving. Een ontmoetingsplaats op topniveau waar alle belangrijke spelers, groot en klein, commercieel en niet-commercieel, uit verschillende industrieën, kennisinstituten en autoriteiten, samenkomen om samen te creëren en samen te werken. Amsterdam Drone Week vindt plaats in RAI Amsterdam. Meer informatie: www.amsterdamdroneweek.com.

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam is een internationale beurs- en congresorganisatie. Zij organiseert evenementen in binnen- en buitenland en exploiteert het RAI Convention Centre in Amsterdam aan de Zuidas. RAI Amsterdam verwelkomt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers tijdens circa 500 evenementen, waaronder beurzen, congressen, corporate events en andere evenementen. Daarnaast levert de organisatie evenementgerelateerde diensten aan organisatoren, exposanten en bezoekers.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht