Industry Wire

Geplaatst door PPM Oost

Topfonds Gelderland en Value Creation Capital investeren in veilig online werken

Apeldoorn, 20 maart 2017 – Veilig online werken, waar en wanneer je maar wilt. New Day at Work (NDAW) uit Nijkerk maakt het voor kleine en middelgrote bedrijven betaalbaar om gebruik te maken van een complete online werkplek op maat. Met een investering door Value Creation Capital (VCC) en Topfonds Gelderland, verstrekt door Participatiemaatschappij PPM Oost, zet New Day at Work versneld in op de groei van het aantal gebruikers van Workspace 365.

Investeren in verdere groei

De investering in NDAW leidt tot uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de organisatie en creëert hoogwaardige werkgelegenheid in de provincie Gelderland. Marius Prins, directeur PPM Oost: “In april 2016 hebben we vanuit het fonds ‘Gelderland voor Innovaties’ gezorgd dat New Day at Work zich vestigde in de provincie Gelderland. We zien potentie in de slimme oplossing die Workspace 365 biedt voor het combineren van cloudapplicaties en traditionele software. De markt onderkent dit ook. Zo zien we in het afgelopen half jaar een verdubbeling van het aantal gebruikers. We stimuleren graag deze groei en geven een impuls door te participeren in dit bedrijf.” PPM Oost investeert vanuit het Innovatie- en Energiefonds Gelderland (IEG) en matcht de investering gedaan door VCC.

Aldebert Wiersinga, Managing Partner van Value Creation Capital: “Met een aantal informals hebben wij in 2013 al een eerste financieringsronde gedaan, omdat wij geloven in zowel de Workspace 365 propositie, als in het team dat dit in de markt zet via een heldere partnerstrategie. Nu we voor verdere commerciële expansie staan, zochten we een nieuwe strategische investeerder, die ook sterk gelooft in de potentie van New Day at Work. Kijkend naar onze eerdere ervaring met hen, is dit een hele goede match met PPM Oost.”

Uitbouw van het partnernetwerk

Sinds 2013 heeft New Day at Work geïnvesteerd in het opbouwen van een sterk partnernetwerk. Er is een landelijke dekking gerealiseerd voor de implementaties van Workspace 365. In een sterk partnernetwerk liggen de kansen volgens Erik Nicolai, medeoprichter van New Day at Work: “Momenteel ervaren we veel tractie in de markt. Om die reden hebben we geïnvesteerd in een Partner Succes Team. Met de aanvullende financiering willen we deze succesformule verder uitbreiden voor bestaande partners en het snelgroeiende aantal nieuwe partners, ook internationaal middels onze samenwerking met Ingram Micro.”

Versterken positie bij zorg- en onderwijsinstellingen

Ook liggen er kansen in het verder ontwikkelen van markten met veel mobiele medewerkers volgens Erik Nicolai: “Naast het grote aandeel van zorg- en onderwijsinstellingen onder de bestaande klanten hebben onze partners ook een focus op deze markten. Met deze vervolginvestering laten we Workspace 365 nog beter aansluiten bij deze twee verticale markten. Naast productontwikkeling willen we onze partners helpen met de adoptie van Workspace 365 binnen deze sectoren.”

Alles beschikbaar vanuit één centraal startpunt

De markt werkt in toenemende mate via cloudapplicaties. Dagelijks verschijnen er nieuwe tools om bedrijven te ondersteunen bij het werken in de cloud. Bijna ieder bedrijf heeft echter naast de cloudapplicaties ook nog traditionele Windows applicaties. Dit resulteert vaak in twee losse IT-omgevingen, terwijl bedrijven er juist baat bij hebben om alles in één centrale werkplek te integreren. Op deze behoefte speelt Workspace 365 in door een brug te creëren tussen beide omgevingen. Vanuit één werkplek is altijd en overal toegang tot beide type applicaties mogelijk, ongeacht het apparaat. Door beide applicatietypen te ontsluiten in een browser-based werkplek hoeven medewerkers slechts één keer in te loggen op hun persoonlijke werkplek om al hun applicaties en informatie te bereiken. Voor de medewerkers is dit veel eenvoudiger in gebruik dan een traditionele desktop en qua kosten een enorme besparing op traditionele desktop oplossingen.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht