Industry Wire

Geplaatst door Tradus

Tradus werkt samen met het toonaangevende Poolse motorvoertuigplatform, om de export van tweedehands vrachtwagens, tractoren e.d. te vergemakkelijken

Tradus, de marktplaats voor bedrijfsvoertuigen, werkt samen met het toonaangevende Poolse verkoopplatform OTOMOTO.pl in de joint venture OTOMOTO Profi. De partners bundelen hun bereik tot de grootste online marktplaats voor bedrijfsvoertuigen in Polen (Otomotoprofi.pl), die door Tradus-premium-gebruikers vanaf nu zonder extra kosten als aanvullend verkoopkanaal kan worden gebruikt. Talrijke transport- en bouwbedrijven alsmede landbouwers en handelaren in bedrijfsvoertuigen gebruiken de online marktplaats Tradus als afzetkanaal.

Amsterdam, januari 2020. TRADUS.com, de wereldwijde marktplaats voor tweedehands bedrijfsvoertuigen en machines met hoofdkantoor in Amsterdam, werkt samen met het toonaangevende handelsplatform voor motorvoertuigen in Polen, om het voor de Nederlandse handelaren gemakkelijker te maken om tweedehands machines in Polen te verkopen en naar Polen te exporteren en om toegang te krijgen tot de klanten en handelaren in bedrijfsvoertuigen aldaar.

Het doel van de coöperatiepartners, die onderdeel zijn van de OLX-groep, is het bundelen van hun expertise en bereik in de nieuwe en grootste Poolse marktplaats voor bedrijfsvoertuigen Otomotoprofi.pl, die in vier talen beschikbaar zal zijn: Pools, Engels, Russisch en Duits.

Het onafhankelijke analyseportal SimilarWeb geeft aan dat Otomoto.pl ca. 40 miljoen bezoeken zal krijgen (december 2021). Volgens het analyseportal staat OTOMOTO daarmee op de 1e plek in diens categorie en behoort tot de 16 populairste websites in Polen. Het platform is de marktleider in Polen op het gebied van de online handel in motorvoertuigen en is vergelijkbaar met mobile.de. Tradus heeft het afgelopen jaar wereldwijd meer dan 5,4 miljoen gebruikers gehad.

Polen is voor Nederland een van de belangrijkste afzetmarkten en overslagplaatsen voor gebruikte bedrijfsvoertuigen. Veel machines worden vanaf daar verder verhandeld in de Oekraïne of Rusland. Daarmee is Polen op de tweedehands bedrijfsvoertuigenmarkt een belangrijke handelspartner. “Met onze samenwerking en de joint venture OTOMOTO Profi versterken wij deze handelsalliantie”, zegt Nadja Sörgel, General Manager van Tradus.

Zo profiteren Duitse verkopers van bedrijfsvoertuigen en zware machines
Handelaren in bedrijfsvoertuigen, die Tradus als premium-verkoper gebruiken, hebben de optie dat hun advertenties ook op OTOMOTO Profi verschijnen, zonder extra kosten of verdere handelingen.
“Verkopers die naar een oplossing zoeken voor het verhogen van het bereik van hun advertenties en het vermijden van spreidingsverliezen alsmede waarde hechten aan precieze targeting, vinden bij ons het ideale afzetkanaal. Door de analyse van internationale koop- resp. verkoopgegevens en het gebruik van intelligente algoritmes optimaliseren wij de verkoopprocessen van onze handelaren en creëren een echte meerwaarde”, legt Nadja Sörgel uit.

Op het platform zijn bovendien vele zakelijke analysetools beschikbaar, voor de analyse van de handelsactiviteiten en het beheer van de contacten met potentiële kopers. Daarnaast zijn er vele filterfuncties voor een optimale marketing voor de machines, zoals aandrijfconfiguratie, uitlaatgasnorm, gewicht, nuttige last, hefhoogte, enz.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht