Industry Wire

Geplaatst door MassiveMusic

Transform Awards Europe 2021: Marijn Roozemond van MassiveMusic uitgeroepen tot ‘Young Strategic Contender of the Year’ en O2 wint brons voor ‘Best Use of Audio Brand’

Amsterdam, 24 juni 2021 – Marijn Roozemond, senior creatief strateeg bij het internationale creatieve muziekbureau MassiveMusic is uitgeroepen tot ‘Strategic Young Contender of the Year’ bij de Transform Awards Europe. Met het Young Contenders-programma geeft Transform aandacht aan de nieuwe generatie strategische, creatieve en innovatieve merkspecialisten, die een bijzondere bijdrage leveren aan de wereld van branding. Daarnaast won MassiveMusic brons in de categorie ‘Best Use of Audio Brand’ voor The Sound of O2.

Young Strategic Contender of the Year
Roozemond, die zich hard maakt voor de kracht van muziek is verantwoordelijk voor de creatieve strategie van sonic identities voor merken als Philips, ING en UBS. Ook is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de branding tool MassiveBASS (Brand Attribute Sound System). Deze tool biedt marketeers de mogelijkheid hun merkwaarden aan muziek te koppelen. MassiveBASS gebruikt gegevens van een half miljoen consumenten en slimme dataverwerking.

Roozemond is tevens de initiatiefnemer van diverse ‘Music x Mind’ projecten, een sociaal initiatief van MassiveMusic waarbij muziek wordt ingezet als helende kracht voor de mentale gezondheid. Zo ontwikkelde hij o.a. voor zorginstelling AMSTA Music for Unforgettable Moments; op maat gemaakte playlists voor ouderen met dementie. De muziek stimuleert het brein en geeft ouderen plezier, herinneringen en rust.

“Ik vind het een grote eer om uitgeroepen te worden tot ‘Young Contender’. Het is een erkenning van het werk dat ik heb gedaan op het gebied van sonic branding,” zegt Marijn Roozemond. “De traditionele merkervaring verschuift steeds meer naar een ervaring waarbij de nieuwste technologie en platforms een belangrijke rol spelen. Jonge ontwerpers en strategen kunnen op dit gebied blijven uitdagen en grenzen verleggen.”

“Het talent van de toekomst moet gesteund worden,” zegt Hans Brouwer, CEO en oprichter van MassiveMusic. “De creatieve industrie is altijd in ontwikkeling, en het is verfrissend om te zien hoe jonge talenten indruk maken. Zij zijn de disruptors van vandaag en de grote namen van morgen. MassiveMusic is een prijswinnend bureau, mede dankzij hun inzet, passie en harde werk.”

Brons voor O2 ‘Best Use of Audio Brand’
Voor O2, het grootste mobiele netwerk in Het Verenigd Koninkrijk, ontwikkelde MassiveMusic The Sound of O2; een op maat gemaakte sonic identity die muziekgenres overstijgt. Het muziekbureau ontwikkelde een zeer aanpasbaar sonisch ecosysteem dat gebruikt kan worden voor alle soorten content en verschillende touchpoints van het merk.

Dit jaar werd de uitreiking van de Young Contenders gecombineerd met de Transform Awards Europe. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens de Transform Awards-ceremonie, op 23 juni in het St Paul’s Leonardo Hotel in Londen.

Over MassiveMusic
MassiveMusic is hét muziekbureau voor enkele van de bekendste merken ter wereld. Als vertrouwde partner levert MassiveMusic alles wat een merk nodig heeft op het gebied van muziek, voice en sound. Effectieve strategieën, sonische merkidentiteiten en de allerbeste composities: MassiveMusic verzorgt dit en nog veel meer, dankzij een grote passie voor muziek in combinatie met vakmanschap en wetenschap. Het ultieme doel? De wereld beter laten klinken én merken en bureaus helpen effectiever te worden dankzij de emotionele kracht van sound. De slimme makers en strategische denkers van MassiveMusic zijn te vinden in vestigingen en studio’s over de hele wereld. Naar het schijnt geven ze af en toe een Massive Feestje.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht