Industry Wire

Geplaatst door Bloeise

Trends en ontwikkelingen voor linkbuilding in 2024

Linkbuilding Masters, een toonaangevend SEO-bureau, deelt vandaag nieuwe en geavanceerde linkbuilding statistieken en strategieën om bedrijven te helpen hun online zichtbaarheid en zoekmachine rankings te verbeteren. Deze strategieën zijn afgestemd op de laatste trends en algoritme-updates van zoekmachines, met name Google, en biedt bedrijven een concurrentievoordeel in de steeds veranderende digitale markt.

De kracht van linkbuilding

Linkbuilding is een zeer belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en richt zich op het verkrijgen van hoogwaardige backlinks van externe websites. Volgens een senior strateeg bij Google zijn de belangrijkste ranking factoren: “Content en links die naar je site verwijzen.” John Mueller van Google bevestigde dit recentelijk, wat het belang van sterke backlinks nogmaals onderstreept.

De nieuwste AI maakt linkbuilding mogelijk nog belangrijker

Met de opkomst van uitzonderlijk goede AI-gegenereerde content in de afgelopen 1,5 jaar (lees overgang chat gpt 3,5 naar 4o), wordt linkbuilding mogelijk belangrijker dan ooit. Iedereen kan nu namelijk moeiteloos de meest hoogwaardige content creëren, waardoor de rol van linkbuilding als onderscheidende factor in SEO mogelijk verder toeneemt.

Terwijl AI-tools bedrijven helpen om snel en efficiënt waardevolle content te produceren, blijft het verkrijgen van kwalitatieve backlinks erg belangrijk om je te onderscheiden in de zoekresultaten. Backlinks van gerenommeerde en relevante websites signaleren aan zoekmachines dat de content niet alleen waardevol, maar ook betrouwbaar en gezaghebbend is.

Als iedereen op het internet gemakkelijk soortgelijke content kan produceren is  linkbuilding daarom een van de onderscheidende factoren om te bepalen wie de topposities in Google zullen innemen.

Belangrijkste linkbuilding statistieken en trends

Om bedrijven te helpen begrijpen hoe krachtig linkbuilding kan zijn, heeft Linkbuilding Masters de meest relevante statistieken en trends voor 2024 op een rij gezet:

 1. Content en backlinks zijn de twee belangrijkste factoren voor het rangschikken op Google.
 2. Websites met een hogere Domain Rating (Ahrefs/Moz/SEMrush) correleren met hogere rankings op de eerste pagina van Google.
 3. De eerste ranking pagina op Google heeft gemiddeld 3,8 keer meer backlinks dan de posities 2-10.
 4. 95 procent van alle pagina’s online hebben geen enkele backlink.
 5. Meer dan de helft van de digitale marketeers beschouwen linkbuilding als het moeilijkste onderdeel van SEO.
 6. Blogposts van 3.000+ woorden ontvangen gemiddeld meer backlinks dan kortere blogposts.
 7. Listicles genereren de meeste unieke backlinks vergeleken met andere soorten blogposts.
 8. Google beschouwt nofollow-links nu als “hints”, wat betekent dat ze waarde kunnen toevoegen aan je SEO-strategie.
 9. Origineel onderzoek genereert aanzienlijk meer backlinks. Publiceer unieke data en studies om sterke backlinks aan te trekken.
 10. Websites met backlinks van verschillende unieke rootdomeinen hebben een betere rankingpotentie.
 11. Cold outreach voor linkbuilding heeft een zeer laag succespercentage, terwijl dit in artikelen online vaak wordt aangeprezen als één van de meest effectieve methoden.
 12. Ahrefs, SEMrush, Moz en andere SEO-tools blijven essentieel voor het monitoren en verbeteren van linkbuilding-inspanningen.
 13. Het verkrijgen van hoogwaardige backlinks kan variëren van $700 tot $2,000 per link, afhankelijk van de domeinautoriteit en het verkeer op de betreffende website.
Belangrijke strategieën voor succes

Een aantal goede strategieën voor 2024 om als bedrijf effectief te zijn en in te spelen op deze trends is door de volgende activiteiten uit te voeren, aldus Linkbuilding Masters:

 • Gastblogging
  Het creëren van waardevolle content voor autoritaire websites om hoogwaardige backlinks te verkrijgen.
 • Infographics en visuele content
  Het ontwikkelen van deelbare visuele content die organisch backlinks aantrekt.
 • Schrijf uitgebreide content
  Schrijf diepgaande SEO geoptimaliseerde blog posts, waarin je ook origineel onderzoek deelt om meer backlinks aan te trekken.
 • Samenwerkingen en partnerships
  Strategische samenwerkingen met andere bedrijven en influencers om natuurlijke backlinks te genereren.
 • Origineel onderzoek
  Publiceren van unieke data en studies om sterke backlinks aan te trekken.
 • Schakel experts in
  Zorg dat je experts inschakelt voor je linkbuilding als je hier zelf geen tijd voor hebt of niet weet hoe je ermee aan de slag moet gaan. Lees reviews goed door om een eerlijk beeld te krijgen van hun expertise en de ervaringen van eerdere klanten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht