Industry Wire

Geplaatst door The Fork

Tripadvisor en TheFork kondigen wisseling van de wacht aan: Almir Ambeskovic wordt de nieuwe global CEO van TheFork

Tripadvisor, ’s werelds grootste reisplatform en TheFork, het toonaangevende, wereldwijde platform voor het reserveren van restaurants, kondigen vandaag een managementwissel aan binnen La Fourchette SaS (handelend onder de naam TheFork.com).

Medeoprichter en CEO van TheFork, Bertrand Jelensperger, kondigt aan dat hij per 1 april 2021 plaatsneemt in de raad van advies van Tripadvisor. In deze nieuwe rol zal Bertrand samen met de CEO en medeoprichter van Tripadvisor, Stephen Kaufer, toezicht houden op de strategische ontwikkelingen en groei binnen TheFork. Door het vertrek van Jelensperger als bestuurder, is Almir Ambeskovic benoemd tot CEO van TheFork. Binnen deze functie zal Almir verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de bedrijfsstrategie en het leiden van alle activiteiten binnen de 22 landen waar TheFork actief is.

Voor zijn benoeming tot CEO was Ambeskovic Vice President Sales en Marketing bij TheFork. Een rol waarbij hij verantwoordelijk was voor de groei van het bedrijf in de 22 landen waar TheFork actief is. Almir heeft sinds 2015 leiding gegeven aan verschillende landen als algemeen manager bij TheFork. Hij begon zijn carrière bij TheFork in 2014 als Country Manager van Italië, na de overname door Tripadvisor van RestOpolis, een startup voor het reserveren van restaurants die hij oprichtte en leidde sinds 2011.Almir, geboren in Sarajevo in 1977, begon zijn carrière als consultant en ondernemer in de IT-sector. Eerst als startende ondernemer die 3 bedrijven oprichtte, daarna als topmanager van een digitale scale-up als TheFork.

Bertrand heeft TheFork uitgebouwd tot een bedrijf dat gasten en reizigers verbindt door culinaire ervaringen over de hele wereld. Ik kan Bertrand niet genoeg bedanken voor zijn samenwerking de afgelopen jaren en ik kijk ernaar uit om met hem en Almir samen te werken, terwijl we gezamenlijk de koers en verdere ontwikkeling van TheFork bepalen,” aldus Stephen Kaufer, CEO en mede-oprichter van Tripadvisor,Inc. “Ik weet dat Almir blijft innoveren door onze diensten verder uit te breiden.”

Ik kijk ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan en naar de mogelijkheid om het merk TheFork samen met Bertrand en Stephen door te ontwikkelen. We hebben een wereldwijde leidende positie en TheFork is klaar om zich te ontwikkelen zodra de marktomstandigheden verbeteren,’’ aldus Almir Ambeskovic, de nieuwe CEO van TheFork. “Ik ben vereerd met het vertrouwen dat Steve en Bertrand mij hebben gegeven en ik kijk uit naar deze uitdaging om TheFork samen met hen te laten groeien. We willen de horeca over de hele wereld helpen om hun restaurants te vullen met gasten die weer uit eten willen gaan. We zullen restauranthouders tevens ondersteunen bij de heropening in het post-pandemie-tijdperk,” voegt Almir Ambeskovic toe.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht