Industry Wire

Triple IT wint Erasmus Innovatie Award 2014

Triple IT heeft op dinsdag 18 november 2014 de Erasmus Innovatie Award 2014 ontvangen uit handen van de Secretaris-Generaal van het Ministerie van Economische Zaken, dhr. Maarten Camps. Deze uitreiking vond plaats tijdens het congres ‘Landelijke Dag van de Sociale Innovatie’. Triple IT biedt oplossingen aan op het snijvlak van content, media en technologie op het gebied van Internet en mobiele technologieën. Het bedrijf scoort bovengemiddeld op meerdere indicatoren van innovatie.

De jury benoemde Triple IT tot de meest innovatieve onderneming op basis van de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2013 – 2014. Zo roemt de jury “de combinatie tussen innovatie, uitvoering en cultuur waar het bedrijf op voortbouwt “, waaronder de “modernisering van de arbeidsverhoudingen”. Hierbij valt te denken aan initiatieven van de organisatie op het gebied van interne samenwerking en communicatie, maar ook kenmerken van leiderschap om in te spelen op opkomende mogelijkheden. Dit heeft onder meer geresulteerd in oplossingen als “Mobile Viewpoint” waarbij mensen – waar ook ter wereld – real time video’s kunnen versturen zonder satelliet. Van dergelijke oplossingen maakt onder andere de BBC gebruik in journalistiek lastige situaties. De jury spreekt dan ook haar waardering uit over de maatschappelijke bijdrage van de oplossingen van Triple IT door “het toegankelijker maken van informatie voor een breed publiek”.

Onderzoeksleider professor Henk Volberda van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM)  geeft aan dat “Triple IT in staat is gebleken om nieuwe technologieën, interne samenwerking, en een vooruitstrevende houding met elkaar te combineren om zo in te spelen op de snel veranderende markt waarin het bedrijf opereert.”

Andere genomineerden waren Incotec Group, Nunhems BV en YoungCapital – toonaangevende voorbeelden van innovatieve bedrijven. Op basis van data uit de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2013 – 2014, desk research en interviews bij bedrijven waren deze vier organisaties genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award 2014.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.rsm.nl/about-rsm/news/detail/3335-erasmus-competition-and-innovation-monitor-2013-2014-innovation-among-dutch-businesses-has-dro/

De jury voor het bepalen van de winnaar van de Erasmus Innovatie Award 2014 bestond uit;
– Mariëtte Hamer – Voorzitter van de Sociaal-Economische Raad
– Theo Koster – Directeur van NEVAT
– Bertholt Leeftink – Directeur-Generaal Bedrijfsleven en Innovatie,
Ministerie van Economische Zaken
– Frans Van Den Bosch, Hoogleraar Management Wisselwerking tussen Organisaties en Omgeving aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University.
– Glenn Van Der Burg – People expert bij MVO Nederland
– Henk Volberda – Hoogleraar Strategisch Management & Ondernemingsbeleid aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University.

De Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2013 – 2014 is gehouden onder ongeveer tienduizend organisaties in Nederland en geeft onder leiding van professor Henk Volberda nieuwe inzichten in hoe nieuwe manieren van organiseren, managen, werken, en samenwerken met externe partijen bijdragen aan innovatiesucces van Nederlandse bedrijven.

Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) wordt consequent gerekend tot de top 10 business schools in Europa en tot de top 3 in onderzoek. RSM biedt baanbrekend onderzoek en opleidingen ter verdere bevordering van excellence in alle aspecten van management. RSM is gevestigd in de internationale havenstad Rotterdam, een bruisend knooppunt van zaken, logistiek en handel. RSM richt zich primair op het ontwikkelen van zakelijke leiders met internationale carrières die gewapend met hun innovatieve gedachtegoed een duurzame toekomst kunnen inslaan dankzij een gamma bachelor, master, MBA, PhD en executive programma’s van het hoogste niveau. De ondersteuningsdiensten van RSM voor executives en alumni worden ook aangeboden vanuit het kantoor aan de Amsterdamse Zuidas, het hoofdstedelijke zakendistrict, en ook in Taipei in Taiwan. www.rsm.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht