Industry Wire

Geplaatst door Vertigo 6

Triumph Studios en NAMCO BANDAI sluiten distributiedeal voor Age of Wonders III

STOCKHOLM/DELFT, 6 maart 2014 – NAMCO BANDAI Games Nordic en de Nederlandse game-ontwikkelaar Triumph Studios kondigen vandaag aan dat NAMCO BANDAI de strategygame Age of Wonders III zal uitgeven en distribueren in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en in Nederland. De game is vanaf 31 maart verkrijgbaar voor PC.

Age of Wonders III zal de eerste game zijn van de, in Delft gevestigde, Triumph Studios sinds 2009. “Het is fantastisch om samen te werken met NAMCO BANDAI en om de Age of Wonders terug te zien in de winkel in een groot deel van Noordwest Europa, waaronder onze eigen thuishaven, Nederland.” Zegt Lennart Sas, medeoprichter en managing director bij Triumph Studios.

Age of Wonders is een turn-based strategygame met rpg-elementen die zich in een fantasysetting afspeelt. De game zal zowel een singleplayer- als multiplayermodus bevatten. Triumph Studios maakte ook de eerste twee delen die wereldwijd gelauwerd werden. Na Age of Wonders 1 en 2 werkte de gamestudio aan de succesvolle Overlord games. De ontwikkeling van Age of Wonders III wordt financieel ondersteund door Markus “Notch” Persson. Markus Persson is het brein achter de populaire game Minecraft en bovendien groot fan van de Age of Wonders games.

John Eidelmann, commercieel directeur bij NAMCO BANDAI Games Nordic & The Netherlands zegt zeer verheugd te zijn om samen te werken met Triumph Studios. “Ik vind het een eer om deze langverwachte game op het schap te krijgen in Scandinavië en Nederland. Triumph is een van de meest creatieve en getalenteerde studio’s in Europa wat wordt onderschreven door de vele awards die ze hebben gewonnen, waaronder 3 Dutch Game Awards”.

Age of Wonders III ligt op 31 maart in de winkel. Triumph Studios verzorgt de digitale distributie in eigen beheer. De fysieke distributie in Scandinavië en Nederland zal worden verzorgd door NAMCO BANDAI Games Nordic. De retailversie bevat een extra scenario: Elven Resurgence.

Bezoek www.ageofwonders.com voor meer informatie en het laatste nieuws.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht