Industry Wire

Geplaatst door Tunstall Healthcare

Tunstall Healthcare werkt samen met ZainTech om zorgverlening in Midden-Oosten en Noord-Afrika te versterken

Tunstall Healthcare, de wereldwijde leverancier van digitale gezondheids- en zorgtechnologieën, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met ZainTech, het digitale en ICT-powerhouse van de Zain Group, om Remote Patient Monitoring (RPM) als dienst aan te bieden aan zorgverleners in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Het samenwerkingsverband zal de regio voorzien van een geavanceerd platform dat in staat is om een breed scala aan aandoeningen te monitoren door middel van sensoren op afstand. De RPM-oplossing van ZainTech is sterk gericht op het beheersen van specifieke chronische ziekten, waardoor patiënten meer controle krijgen over hun gezondheidstoestand, dankzij de software van Tunstall.

“We zijn verheugd dat we in ZainTech Group een sterke partner hebben gevonden voor de uitbreiding van innovatieve gezondheidsoplossingen in een zeer dynamische marktomgeving. We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen en de verdere digitalisering van de gezondheidzorg te ondersteunen. Door het samenwerkingsverband zal Tunstall Healthcare niet alleen nieuwe markten aanboren in het Midden-Oosten, maar ook technologische zorgoplossingen en een breder scala aan slimmere ambulante technologie leveren aan gezondheidszorgaanbieders in de hele regio.” Florian Lupfer-Kusenberg, CEO Tunstall Middle East

Ray Sweidan, vice-président Digital Health van Tunstall Healthcare, voegt toe: “We zijn er trots op om samen met ZainTech uitgebreide telehealth oplossingen te bieden via ons toonaangevende Integrated Care Platform. De samenwerking met ZainTech biedt de mogelijkheid om hoogwaardige digitale gezondheidsdiensten te creëren, waarmee klinische resultaten kunnen worden verbeterd, de kwaliteit van leven kan worden verhoogd en zelfstandig wonen mogelijk wordt gemaakt.”

ZainTech heeft ruime ervaring in het Midden-Oosten met het beheer van cloudomgevingen en gegevensbeveiliging, die in het kader van dit nieuwste partnerschap wordt ingezet. De patiëntenbewaking op afstand biedt een aantal onderscheidende kenmerken, zoals de onmiddellijke beschikbaarheid van patiënteninformatie en de meest recente meetresultaten, videoconferenties en verslagen van alle medische activiteiten en interventies om de verantwoordingsplicht te documenteren.

Andrew Hanna, CEO van ZainTech, zei: “Ons voordeel ten opzichte van de concurrentie ligt in het maatwerk : aanpasbare programma’s met end-to-end levering, ondersteuning en onderhoud.
We zijn verheugd om samen met Tunstall oplossingen in de gezondheidszorg te ontwikkelen, waarbij we het beste uit ZainTech’s capaciteiten en middelen halen. Dit partnerschap bouwt voort op onze missie om geavanceerde technologie te gebruiken om complexe uitdagingen aan te gaan en mensenlevens te verbeteren.”

RPM biedt mogelijkheden voor zowel clinici als patiënten, zoals het helpen prioriteiten te stellen qua zorg, het nauwgezet monitoren van patiënten met een verminderde behoefte aan persoonlijke ontmoetingen, en het vroegtijdig ingrijpen om verslechtering en de behoefte aan complexere zorg te voorkomen. De oplossing zal een brede waaier van scenario’s bieden, gaande van diabetes en hoge bloeddruk tot oncologie, gewichtscontrole en prenatale- en postpartumondersteuning.

Tunstall is aanzienlijk gegroeid en heeft zich ontwikkeld van een productenleverancier tot een software en technologie bedrijf dat telehealth en telecare diensten aanbiedt. Sinds de lancering van deze service heeft het bedrijf het aantal gebruikers van zijn systemen bijna verdubbeld, terwijl het zijn geografisch gebied heeft vergroot naar zes belangrijke regio’s; het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Scandinavië, Spanje, Frankrijk en de Benelux, DACHME en Australië en Azië.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht