Industry Wire

Geplaatst door Turnitin

Turnitin neemt ProctorExam over

Amsterdam, 17 Februari 2021. Turnitin, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor academische integriteit en examinering, heeft het Europees online proctoringbedrijf ProctorExam overgenomen, wereldleider op het gebied van flexibele SaaS-proctoringtechnologie. Met de overname kan Turnitin universiteiten en andere instellingen meer mogelijkheden bieden om integriteit in hun toetsen te waarborgen.

ProctorExam verbetert de mogelijkheden van Turnitin om de betrouwbaarheid van de virtuele toetservaringen te ondersteunen. In de afgelopen jaren heeft Turnitin de mogelijkheden voor examinering uitgebreid, zodat alle diensten die een organisatie nodig heeft om toetsen integer te ontwerpen en af te leveren, als een one-stop-shop geleverd kunnen worden.

Voor veiligheid, nauwkeurigheid en integriteit zorgen
Sinds de eerste lockdown in maart 2020 vanwege de wereldwijde pandemie, heeft ProctorExam meer dan twee miljoen testen voor partners op afstand mogelijk gemaakt, waaronder universiteiten, onderwijstechnologie / serviceproviders en een breed scala aan nieuwe en bestaande klanten. ProctorExam helpt klanten om de integriteit van hun toetsen te handhaven, door verschillende vormen van proctoring aan te bieden, afhankelijk van de behoefte. Denk aan mogelijkheden zoals dual-view proctoring met een secundaire camera, live proctors en Bring Your Own Proctor. De diensten van ProctorExam zijn toegewijd aan de bescherming van persoonlijke privacy, stellen de klantervaring centraal en zijn gebruiksvriendelijk. Meertalige configuraties zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Italiaans, Chinees, Spaans en Engels.

Maak onderwijs toegankelijker voor gebruikers
COVID-19 heeft de acceptatie van eLearning-technologieën versneld, evenals de behoefte aan tools die examens op afstand mogelijk maken. Turnitin en ProctorExam bieden gebruikers toegang tot een breed scala aan tools, waardoor de integriteit van virtuele testervaringen wordt verbeterd en de mogelijkheid geboden wordt om live of geautomatiseerde proctoring-oplossingen te gebruiken. Samen zullen beide bedrijven het onderwijs toegankelijker maken voor gebruikers en organisaties meer flexibiliteit, kostenefficiëntie, schaalbaarheid en productiviteit bieden.

“Onze missie bij Turnitin is om de integriteit van het onderwijs op mondiaal niveau te waarborgen en leerresultaten aanzienlijk te verbeteren. Naarmate het landschap van academische integriteit en examinering evolueert, zetten we ons in om onze universitaire partners en onderwijsinstellingen te ondersteunen. Door samen te werken met ProctorExam, zorgen we ervoor dat we gelijke tred houden met de veranderende behoeften van docenten en studenten. In de loop van de tijd zullen we klanten een breed scala aan diensten bieden, die virtuele en persoonlijke toetservaringen ondersteunen voor alle onderwijsniveaus, vakgebieden en beoordelingstypen,” zegt Chris Caren, CEO Turnitin.

“Na jaren ProctorExam te hebben opgebouwd, is de overname door Turnitin een spannende volgende stap in onze reis als bedrijf – voor klanten die zullen profiteren van geavanceerde diensten, voor de teamleden die onvermoeibaar hard hebben gewerkt om het bedrijf te laten groeien en voor mezelf die ProctorExam als student met een visie opzette. Ik wilde het onderwijs voor iedereen toegankelijker en democratischer maken. Als onderdeel van Turnitin kom ik steeds dichter bij dat doel. We zijn trots op hoe we uitgegroeid zijn tot een gevestigde speler in de markt en we zijn verheugd over de toekomst met Turnitin,” zegt Daniel Haven, directeur ProctorExam.

Over Turnitin
Turnitin is een wereldwijd bedrijf dat zich toelegt op de integriteit van het onderwijs waarborgen en op zinvolle verbeteringen van leerresultaten. Turnitin werkt al meer dan 20 jaar samen met onderwijsinstellingen om eerlijkheid, consistentie en rechtvaardigheid te promoten in alle vakgebieden en bij alle soorten toetsen. De producten worden gebruikt door docenten om hun studenten te begeleiden naar hogere normen van integriteit en door studenten, onderzoekers en professionals om hun beste en originele werk te verrichten.

Turnitin heeft vestigingen in Australië, India, Indonesië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, de Filipijnen, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Meer dan 15.000 academische instellingen, uitgevers en bedrijven maken gebruik van de diensten: Feedback Studio, Gradescope, iThenticate, Turnitin Originality en Turnitin Similarity. Meer via turnitin.com.

ProctorExam bereikt klanten in 25 landen in Europa, Noord-Amerika, Australië en Azië. Met een wereldwijd gediversifieerd model met testpersonen in 178 landen boort ProctorExam nieuwe sectoren aan en identificeert het bedrijf nieuwe kansen. De diensten worden aangeboden aan een reeks directe en indirecte klanten, waaronder instellingen voor hoger onderwijs, bedrijfscertificering en technologie- en servicepartners.

Over ProctorExam
ProctorExam is het grootste, online proctoringbedrijf in Europa en wereldleider op het gebied van SaaS-proctoringtechnologie. Het bedrijf is in 2014 opgericht door Daniel Haven om instellingen hoogwaardige proctoringdiensten aan te bieden in verschillende verticale markten. Het hoofdkantoor van ProctorExam zit in Amsterdam. Het platform is volledig webgebaseerd en in hoge mate aanpasbaar. Er wordt gebruik gemaakt van een reeks API’s. Alle vormen van online proctoring zijn mogelijk, van live proctoring tot geautomatiseerd. De ProctorExam Proctoring Infrastructure as a Service omvat als eerste 360-graden monitoringmogelijkheden. Dit door de webcam en de camera van een smartphone of tablet tegelijkertijd te gebruiken. Meer informatie via proctorexam.com/.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht