Industry Wire

Geplaatst door Uber Pro

Uber helpt chauffeurs aan opleidingen en het verlagen van hun verzekeringskosten

Amsterdam, 4 augustus 2020 – Vanaf 17 augustus krijgen chauffeurs met Uber Pro de kans om kosteloos opleidingen te volgen bij de Leidse Onderwijsinstellingen (LOI). Chauffeurs kunnen zich inschrijven voor cursussen in 30 professionele vakgebieden zoals Administratie, Techniek en Logistiek, Inkoop en Transport. 

Uber helpt chauffeurs aan opleidingen en het verlagen van hun verzekeringskosten
Loyaliteitsprogramma Uber Pro breidt uit:
• Chauffeurs krijgen kosteloos toegang tot opleidingen van de LOI
• Korting op nieuwe, flexibele verzekering voor chauffeurs via verzekeraar INSHUR
Amsterdam, 4 augustus 2020 – Vanaf 17 augustus krijgen chauffeurs met Uber Pro de kans om kosteloos opleidingen te volgen bij de Leidse Onderwijsinstellingen (LOI). Chauffeurs kunnen zich inschrijven voor cursussen in 30 professionele vakgebieden zoals Administratie, Techniek en Logistiek, Inkoop en Transport.
De LOI is een van de grootste opleiders van Nederland en biedt een breed aanbod van opleidingen aan; van beroepsgerichte cursussen tot volledige, erkende MBO- en HBO-opleidingen. De opleidingen zijn zowel thuis als klassikaal te volgen en zijn goed te combineren met een baan. Zo kunnen ook werkenden eenvoudig een erkend diploma halen in de richting die het beste bij hen past.

Naast de opleidingen biedt Uber partnerchauffeurs toegang tot nieuwe flexibele verzekeringen door middel van een samenwerking met verzekeringsmaatschappij INSHUR. Uber heeft INSHUR uitgenodigd op de Nederlandse markt na feedback van partnerchauffeurs die de prijzen van de verzekering zagen stijgen. Door de samenwerking tussen INSHUR en Uber kunnen chauffeurs via het Uber Pro-programma voortaan ook profiteren van een korting tot 20 procent op de normale prijs van een INSHUR-polis en gratis no-claimbescherming.

‘Chauffeurs zijn enorm trots op de service die ze bieden. Ze hebben bij Uber aangegeven dat er meer gedaan kan worden om de kosten van verzekering en brandstof te verlagen, dus dat hebben we gedaan. Door nieuwe voordelen toe te voegen aan Uber Pro, zoals verzekeringsmogelijkheden van INSHUR en het kosteloos volgen van opleidingen via de LOI, helpen we chauffeurs hun doelen te bereiken op en naast de weg’, aldus Maurits Schönfeld, General Manager Noord-Europa bij Uber.

Een verzekering binnen drie minuten
INSHUR biedt chauffeurs de mogelijkheid om binnen drie minuten een verzekeringspolis af te sluiten, waar dit normaal enkele dagen duurt. Uit een focusgroep voor chauffeurs en marktonderzoek van INSHUR kwam naar voren dat chauffeurs op zoek zijn naar alternatieve verzekeringsopties, met name in Amsterdam. 65 procent van de chauffeurs wil meer flexibiliteit in de duur van de polis die ze kunnen kopen.*

INSHUR kan door het delen van gegevens en real-time analyse de risico’s analyseren en polissen sneller aanbieden, met als doel de chauffeur een scherpere prijs te bieden. Chauffeurs kunnen veilig inloggen op hun Uber-account via het INSHUR-platform en toestemming geven voor het delen van hun gegevens. De besparingen zijn zeer gunstig voor chauffeurs; chauffeurs van Diamond Tier kunnen tot € 60 per maand besparen op hun verzekering bij INSHUR.**

‘Onze groei op de Nederlandse markt onderstreept de verandering die plaatsvindt in het verzekeringslandschap. Het nieuwe mobiele tijdperk, geleid door bedrijven als Uber, vraagt om een nieuw type bescherming en INSHUR vult het gat op waar traditionele verzekeringsmaatschappijen niets te bieden hebben. We brengen een geheel nieuwe digitale verzekeringservaring op de markt. We ondersteunen en beschermen chauffeurs, bieden keuzemogelijkheden en helpen verzekeringen toegankelijker en betaalbaarder te maken’, aldus Dan Bratshpis, CEO van INSHUR.

De aanvullingen binnen Uber Pro zijn vanaf medio augustus beschikbaar voor chauffeurs die rijden via het Uber-platform.
Uber Pro
• *Uber Pro is een beloningssysteem met vier niveaus: Blue, Gold, Platina en Diamond. Alle chauffeurs die kiezen voor Uber Pro krijgen automatisch de status Blue. Om de beloningen in de Gold-, Platinum- of Diamond-niveaus te ontvangen moeten de chauffeurs een beoordeling van ten minste 4,85 en een laag annuleringspercentage behouden. Chauffeurs verdienen punten op elke rit gedurende een vaste periode van 3 maanden. Chauffeurs krijgen één punt per rit, en drie punten per rit als die tijdens de piekuren wordt gereden.
• Chauffeurs kunnen meer over Uber Pro te weten komen, de beschikbare beloningen zien en de voortgang van hun doelen rechtstreeks volgen in het onderdeel ‘Beloningen’ van de Driver App. Passagiers kunnen ook de Uber Pro-status van een chauffeurs zien in de app wanneer ze een rit aanvragen.
• Chauffeurs worden niet benadeeld als ze geen ritten maken of ervoor kiezen om zich uit het programma terug te trekken. Uber Pro is ontworpen om de ervaring te verbeteren van chauffeurs die kiezen voor het gebruik van de Uber-app.
• Alle beloningen en mogelijkheden die in dit persbericht worden genoemd, zijn alleen beschikbaar voor chauffeurs die de Uber-app gebruiken, deelnemen aan Uber Pro en voldoen aan de geldende criteria, en zijn onderworpen aan de Algemene Voorwaarden.
• De kosteloze opleidingen van LOI zijn beschikbaar voor chauffeurs met een Diamond status.
• Uber Pro is al beschikbaar in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Mexico, Brazilië, Australië, Nieuw-Zeeland, India en Frankrijk.
• Meer informatie over Uber Pro is te vinden via deze link.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht