Industry Wire

Geplaatst door Ubisoft

Ubisoft kondigt samenwerking met Lucasfilm Games aan voor nieuwe Star Wars-game

De Meern, Nederland — 13 januari 2021 — Ubisoft heeft vandaag aangekondigd samen met Lucasfilm Games te werken aan een nieuwe, verhaalgedreven, open wereld videogame in de wereld van Star Wars.

Massive Entertainment, Ubisofts veelgeprezen AAA-studio gevestigd in Malmö, Zweden, leidt de ontwikkeling van dit project. De ontwikkeling profiteert van de ervaren, innovatieve talenten van de studio én de cutting-edge technologieën van Massive, waaronder de Snowdrop engine, om zo een baanbrekend Star Wars-avontuur af te leveren.

“Het ongekende Star Wars-universum is een prachtige inspiratiebron voor onze teams”, aldus Yves Guillemot, medeoprichter en CEO van Ubisoft. “Dit is het begin van een langdurige samenwerking met Disney en Lucasfilm Games, en we voelen ons vereerd om samen verder te bouwen aan de geweldige geschiedenis van Lucasfilm en een game te maken waarvan we weten dat Star Wars-fans het geweldig gaan vinden.”

“Ubisoft heeft een uniek talent voor het maken van werelden waarin je jezelf kunt verliezen, dus we zijn ontzettend enthousiast om samen te werken aan dit project”, zegt Douglas Reilly, VP, Lucasfilm Games. “We zijn geïnspireerd geraakt door de passie en het talent van het team van Massive en delen samen een visie voor het creëren van originele verhalen die we willen vertellen aan onze spelers in deze geliefde wereld. Massive heeft de creativiteit, ervaring en kennis van de community die benodigd zijn om inspirerende authenticiteit, diepte en innovatie naar deze nieuwe Star Wars-game te brengen.”

“In de wereld van Star Wars en daarbuiten, werken we met de beste teams in de industrie om games van wereldklasse te creëren die de grenzen van het medium opzoeken”, aldus Sean Shoptaw, SVP, Disney Games en Interactive Experiences. “Lucasfilm Games en Massive Entertainment kunnen samen iets unieks maken voor onze fans over de gehele wereld.”

Creative Director van de game, Julian Gerighty van Massive Entertainment, zegt: “Dit is een universum waarvan we houden en dat we eer aan willen doen met een game en verhaal waarin levenslange en nieuwe fans zichzelf kunnen verliezen op een enerverende reis die hen nog jarenlang zal bijblijven.”

Massive is momenteel actief op zoek naar de beste talenten om mee te werken aan dit baanbrekende project. Geïnteresseerden kunnen solliciteren op open posities via https://www.massive.se/career/.

Meer informatie over de game en de releasedatum wordt op een later moment gedeeld.

Over Ubisoft

Ubisoft is één van de grootste uitgevers en distributeurs van interactieve entertainmentproducten ter wereld. Ubisoft beschikt over een brede line-up van wereldberoemde merken, waaronder Assassin’s Creed, Just Dance, de Tom Clancy-videogameserie, Rayman, Far Cry en Watch Dogs. Ubisoft produceert en levert, middels haar wereldwijde netwerk van studio’s en kantoren, hoogwaardige en memorabele game-ervaringen voor alle populaire platformen, waaronder consoles, mobiele telefoons, tablets en PC. Ubisoft heeft in het fiscale jaar 2019-20 een omzet gegenereerd van €1,534 miljard. Voor meer informatie, bezoek www.ubisoft.com.

© 2021 Ubisoft Entertainment. All Rights Reserved. Ubisoft and the Ubisoft logo are registered trademarks in the US and/or other countries.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht