Industry Wire

Geplaatst door Uitgeverij Pluim

Uitgeverij Pluim lanceert PWA shop op Magento 2

Uitgeverij Pluim uit Amsterdam lanceert de eerste headless PWA webshop op basis van Magento 2 en DEITY Falcon.
De nieuwe webshop heeft als doel direct de literaire fictie en non-fictie boeken van Uitgeverij Pluim te verkopen aan de consument. Een voorwaarde hiervoor was een snelle en moderne webshop, iets waar een Progressive Web App (PWA) webshop uitstekend voor geschikt is. Snelheid is van niet te onderschatten belang als het gaat om conversie binnen een webshop.

Progressive Web Apps brengen het beste van een app en een website samen; de snelheid van een native app en de eindeloze flexibiliteit van een site zorgen voor een optimale beleving. Ook op langzame verbindingen en na inladen zelfs zonder internetverbinding blijft een PWA werken.

Optimale ontwikkelsnelheid
Ontwikkelpartij elgentos uit Groningen werd in de arm genomen om de shop te realiseren. Hier werd gekozen voor een modulaire opbouw met als backends Magento 2 voor e-commerce en Prismic als headless CMS voor de overige content zoals agenda- en nieuwsitems. Voor de middleware en frontend is gekozen voor Falcon, een PWA oplossing ontwikkeld door het Eindhovense DEITY. Falcon stelt de ontwikkelaar in staat in korte tijd een frontend te ontwikkelen die los staat van de backend. Zo kunnen ontwikkelaars parallel werken aan het project zonder in elkaars vaarwater te komen. De doorlooptijd van de bouw van de shop wordt door het gebruik van Falcon ruwweg met de helft ingekort.

Google Pagespeed Insights
Google heeft veel waarde aan de snelheid en performance van de site, evenals een site een PWA is of niet. Dit zal in de toekomst een steeds grotere rol spelen in het bepalen van organische posities binnen de zoekresultaten van Google. Met de implementatie van Falcon is het heel goed mogelijk om hoge scores te krijgen binnen Pagespeed; de webshop behaalt zelfs het volle aantal punten op alle categorieën.

Mollie integratie voor iDeal
Naast de standaard integraties met PayPal en Adyen (voor creditcard) heeft elgentos een integratie gebouwd met Mollie zodat met iDeal betaald kan worden op de shop. Mollie biedt een simpele API en staat bekend voortvarend bezig te zijn met nieuwe technieken zoals Apple Pay, recurring payments met iDeal en de iDeal QR betaalmethode. Deze zullen de komende tijd uitgerold worden op de webshop van Uitgeverij Pluim.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht