Industry Wire

Uitvinder ontwikkelt alternatief voor dure raamsloten via Kickstarter

BUNNIK, Utrecht, 20140922 — ‘Hobby’ uitvinder, Patrick van Burgel, werd na inbraak in zijn eigen huis geconfronteerd met hoge prijzen van veilige sloten om zijn huis beter te beveiligen. Met de gedachte ‘Dat moet toch goedkoper kunnen’, ging Patrick aan de slag. Na 3 jaar ontwikkelen introduceert Patrick met de Burglar Blocker het goedkoopste raamslot van Nederland dat voldoet aan de 1 ster SKG certificering

De Burglar Blocker is gebaseerd op de KozijnopSlot beugel die in 2013 bij de Interpolis ‘deoplossingvan.nl’ innovatiewedstrijd gekozen werd als winnaar door zijn eenvoudige en vooral betaalbare beveiligingsoplossing voor (houten) ramen.  Met het prijzengeld bracht Patrick de eerste versie uit, waarna Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie de eerste 5000 bestelde.

De vernieuwde versie, de Burglar Blocker is verder ontwikkeld tot een afgewerkte raam-beveiliging met een witte mat coating die in houten raamkozijnen geïnstalleerd kan worden. Het basisprincipe van de Kozijnopslot beugel is daarbij behouden, waardoor installatie eenvoudig zelf te doen is. De Burglar Blocker is een zeer betaalbare oplossing om de inbreker buiten te houden, is afsluitbaar en komt nu ook in aanmerking voor een 1 ster SKG certificatie.

Om de opstartkosten van de productie te financieren is een crowdfunding project gestart op Kickstarter. Vanaf  18 september 2014 is de Burglar Blocker gedurende 30 dagen te bestellen of kan het project gesteund worden via een ‘pledge’ op www.Kickstarter.com. Hiermee hoopt Patrick van Burgel een bedrag van 15.000 euro op te halen.  De Burglar Blocker wordt medio december uitgeleverd, net voor de donkere dagen weer beginnen en de inbraakcijfers vaak stijgen.

Na een succesvolle kickstartercampagne is de Burglar Blocker vanaf begin 2015 verkrijgbaar. Zie voor meer informatie www.kozijnopslot.nl en www.burglarblocker.com

Burglar Blocker op Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/358801250/burglar-blocker-a-new-look-at-locks

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht