Industry Wire

Geplaatst door KPN

Umlaut: mobiele netwerk KPN als beste getest met hoogste score wereldwijd

Op het Mobile World Congres in Barcelona is het mobiele netwerk van KPN door benchmarkorganisatie Umlaut uitgeroepen tot beste van Nederland. Het is zelfs van wereldniveau; KPN kwam als winnaar uit de test in een onafhankelijke krachtmeting van de verschillende operators met de hoogste score ooit gemeten.

Dat blijkt uit de jaarlijkse netwerktest van het Duitse Connect Magazine, uitgevoerd door benchmarkorganisatie Umlaut. De overall score van 987 punten op een schaal van 1000 punten is een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Naast verschillende gebruikerstests wordt het onderzoek gebaseerd op technische netwerkmetingen. Op talloze plekken in Nederland is daarvoor de kwaliteit van het mobiele netwerk gemeten, zoals in alle grote en middelgrote steden, op snelwegen en provinciale wegen en vanuit het openbaar vervoer en meer afgelegen plekken.

Ook wordt in deze test de mobiele gebruikerservaring op het gebied van spraak- en datakwaliteit gemeten en de prestaties vanumlaut connect award populaire diensten zoals YouTube en mobile gaming. Bij elkaar vormen al deze metingen een goed beeld van de werkelijkheid. Het goede nieuws; er is géén ander land in de wereld waar het mobiele netwerk zo goed is getest als in Nederland. KPN scoort het beste op alle categorieën zoals ‘spraakkwaliteit’, ‘data’, ‘crowd’ en ‘betrouwbaarheid’.

In het testrapport van Umlaut/Connect staat: “Felicitaties aan KPN voor het opnieuw winnen van deze test in de zeer competitieve Nederlandse markt. KPN wint met de hoogste score die tot nu toe is behaald in onze internationale benchmarks voor mobiele netwerken. KPN weet zijn netwerk ten opzichte van vorig jaar nog verder te verbeteren met sterke prestaties op het gebied van spraak en data. Ook scoort KPN het beste in gebruikerstesten van klanten (crowd) van de verschillende mobiele providers en ook op het gebied van betrouwbaarheid scoort KPN erg goed.”

Joost Farwerck, CEO KPN is verheugd met de resultaten: “We zetten alles op alles voor de beste mobiele ervaring van onze klanten. Het is daarom mooi dat we deze gerenommeerde test hebben gewonnen. Het is ook goed nieuws voor Nederland, dat hoog scoort als digitale economie en mede dankzij de uitstekende digitale infrastructuur op weg is het best verbonden land ter wereld te worden. Telecomnetwerken vormen een belangrijke aanjager voor verdere digitalisering en de goede Nederlandse uitgangspositie zal de komende jaren alleen nog maar beter worden. De uitrol van glasvezel is immers in volle gang en het snelle 5G spectrum wordt binnenkort geveild.”

Beste mobiele netwerk met beste mobiele gebruikerservaring
KPN zet elke dag alles op alles om zijn klanten te verbinden met een steengoed mobiel netwerk en de beste mobiele gebruikerservaring. Dat betekent thuis of onderweg altijd kunnen videobellen in hoge kwaliteit, muziek en video’s streamen zonder haperingen en overal in Nederland goed bereikbaar zijn. Maar ook steeds betere dienstverlening en service aan klanten met bijvoorbeeld ruimere databundels wanneer je vast en mobiel combineert, een goed bereikbare klantenservice en de MijnKPN app waar je zelf je diensten regelt en MB’s delen een fluitje van een cent is.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht