Industry Wire

Geplaatst door Mr. Chadd

Unieke samenwerking tussen onderwijsstartup Mr. Chadd en Noorderpoort

Noorderpoort en Mr. Chadd zijn een unieke samenwerking aangegaan. Mogelijk hebben zij hiermee ook wel een deel van de oplossing van het lerarentekort in handen. De noodklok is geluid voor het ontstane lerarentekort in Nederland. De vraag is of we al te laat zijn om dit probleem op te lossen.

Het lerarentekort is dusdanig groot dat er op dit moment zelfs onbevoegde leraren voor de klas staan. Zelfs mensen die hun voorkeur uitspreken voor de pabo worden gedoogd als leraar voor de klas. Maar dat is natuurlijk niet een gewenste oplossing.

De gewenste oplossing is natuurlijk meer leraren in het onderwijs. Maar een unieke samenwerking tussen Noorderpoort en Mr. Chadd zet ons aan het denken.

Unieke samenwerking om het onderwijs te moderniseren

De digitale hulpmiddelen groeien, maar het onderwijs verandert niet mee in dit tempo. Mr. Chadd en Noorderpoort sloegen de handen ineen. Noorderpoort biedt diverse mbo-opleidingen aan. Mr. Chadd biedt online en fysieke huiswerkbegeleiding en bijles aan. Dankzij het advies, de kennis en hulp van Mr. Chadd weet Noorderpoort een deel van het onderwijs te moderniseren.

Online huiswerkbegeleiding voor alle leerlingen

Sinds anderhalf jaar helpt Mr. Chadd de Noorderpoort met online huiswerkbegeleiding. Leerlingen krijgen de mogelijkheden vragen te stellen via de app van Mr. Chadd. Ze kunnen zelfs foto’s opsturen of vragen inspreken. Zo helpen zij de leerling met het verduidelijken van hun hulpvraag.

Na het versturen van de vraag wordt de leerling gekoppeld aan een coach van Mr. Chadd. Dit gebeurt binnen 10 seconden. Deze coaches zijn niet de minste. Alle coaches zijn universitair opgeleid en zorgvuldig geselecteerd. Om zo online de beste hulp te bieden voor elke leerling.

Een digitale onderwijsassistent

Het houdt niet op bij online huiswerkhulp. Mr. Chadd fungeert ook als digitale onderwijsassistent in het klaslokaal. Tijdens de les kunnen leerlingen zelfstandig werken. Wanneer zij kleine vragen hebben, kunnen zij deze stellen aan één van de onderwijsdeskundigen van Mr. Chadd. Dit betekent dat leerlingen die extra aandacht nodig hebben, ook meer aandacht kunnen krijgen. Immers, de docent is minder tijd kwijt aan alle vragen. Bovendien blijven de leerlingen zelfstandig werken.

Aan het einde van de les worden alle vragen teruggekoppelt naar de docent. Op deze manier kan de docent zijn lesstof aanscherpen. Dit maakt de samenwerking uniek.

Unieke samenwerking onderdeel van een grotere oplossing?

Noorderpoort en Mr. Chadd zijn de eerste en enige ter wereld met deze online diensten binnen het onderwijs. Het wordt op grote schaal succesvol ingezet. Daarnaast bevalt deze samenwerking zeer goed. Het bestaande onderwijs wordt door middel van de hulp en kennis van Mr. Chadd gemoderniseerd. De basis was al goed, maar wordt nu verbeterd.

Deze unieke samenwerking geeft een de docent meer ruimte om leerlingen beter te helpen. En misschien kan het ook wel bijdragen aan een oplossing voor het lerarentekort. Deze unieke samenwerking zet ons aan het denken voor de toekomst.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht