Industry Wire

Geplaatst door Unified

Unified doet overname in cybersecurity

Utrecht, 4 november 2020 – IT dienstverlener Unified heeft Integrated Works, Cisco specialist in enterprise networking en cybersecurity, overgenomen. Het bedrijf richt zich op klanten in de semi-publieke en commerciële sector.          

Volgens de managed service provider (MSP) Unified, gevestigd in Utrecht, versterkt de overname het portfolio met expertise die past bij de groeiende vraag naar veilige private en public cloud oplossingen en netwerkinfrastructuur.

Integrated Works is gevestigd in Nieuw-Vennep en is certified Premier Partner van Cisco met specialisaties in cybersecurity, enterprise networking, collaboration en Internet of Things. De organisaties zullen per direct het dienstenaanbod uitbreiden met elkaars expertise. De integratie zal naar verwachting in 2021 worden afgerond.

“We zetten de volgende stap in onze groeiambitie en breiden ons dienstenportfolio uit met cybersecurity en enterprise networking. Unified ziet als MSP met eigen Tier 3+ datacenters zowel in haar kernsegmenten (de (semi)publieke sector en met name de woningcorporatiesector) als daarbuiten een sterk toenemende vraag rondom security en connectiviteit. Door de versnelde transitie naar thuiswerken past een overname met deze specialismen goed bij onze bestaande kennis en ervaring op het gebied van werkplekoplossingen, back-up & recovery, Microsoft 365, Azure en hybride cloud. De overname zal verder bijdragen aan het versterken van onze positie en het bedienen van organisaties met 50 tot 500 medewerkers van werkplekbeheer tot volledige outsourcing.”, zegt Stephan Derksen, CEO van Unified.

Cisco Security

Integrated Works werd in 2019 door Cisco benoemd als Advanced Security Architecture Partner. Deze stap is een belangrijk onderdeel van de strategische visie van het huidige management, dat na de overname door Unified bij het bedrijf verantwoordelijk blijft voor de dagelijkse leiding. “We zijn erg blij om onderdeel te worden van Unified, waar we kunnen blijven groeien en ons bedrijf kunnen ontwikkelen door de beste services en oplossingen aan onze klanten in Nederland te leveren. We zien veel potentie in de gecombineerde dienstverlening en het delen van ervaringen en best practices tussen Unified en Integrated Works.”, aldus Remco Apon en Cuneyt Ardahanli, beiden directeur van Integrated Works.

Over Unified
Unified is in 2004 opgericht en levert datacenterdiensten en outsourcing voor Nederlandse woningcorporaties, (semi-) publieke instellingen en commerciële organisaties. Met eigen Tier 3+ datacenters en een sterk team met  IT specialisten ontzorgt Unified organisaties die een transitie maken naar de cloud maar ook afhankelijk zijn van legacy applicaties en strenge compliance normen. De organisatie levert met Unified 365 een moderne werkplekoplossing die veilig tijd- en plaatsonafhankelijk werken mogelijk maakt. Bovendien biedt Unified maximale continuïteit met het aanbod van 1ste lijns support en beheerdiensten voor uitwijk, storage, backup en recovery.  Unified is ISAE 3402-II, ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en levert hardware en software van A-merken als HP, HPE/Aruba, Microsoft, Dell EMC, Blackberry en Veeam.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht